ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπό προϋποθέσεις ο γ.γ των Η.Ε σε νέα σύνοδο για κυπριακό

Αποκαλυπτικές πληροφορίες από Ν.Υ για τους σχεδιασμούς και κινήσεις του Γκουτιέρες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της διάσκεψης στην Γενεύη αλλά και ανακουφισμένος που απέφυγε τα χειρότερα στην επίσημη πρώτη εμπλοκή – αποστολή της θητείας του ως γ.γ του ΟΗΕ εμφανίζεται ο Αντόνιο Γκουτέτες σύμφωνα με πληροφορίες από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Το αίσθημα ικανοποίησης πηγάζει από την εκτίμηση ότι ο κ. Γκουτέρες δρομολόγησε μία διαδικασία στην οποία εμπλέκει τουλάχιστον όλους τους άμεσους πρωταγωνιστές – κάτι που του δίνει την ευκαιρία στην κατάλληλη στιγμή να είναι σε θέση να αποδώσει συνολικά και επί μέρους ευθύνες – και απ’ εδώ και στο εξής θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Ωστόσο το μήνυμα που βγαίνει από τη Γραμματεία των ΗΕ είναι πως ο ίδιος θα είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στο επόμενο βήμα και δεν θα βιαστεί να εμπλακεί προσωπικά εκ νέου, αν δεν είναι βέβαιος ότι από μία νέα σύνοδο υψηλού επιπέδου της Διάσκεψης θα βγει κάτι.

Παράλληλα δεν επιβεβαιώνονται από την έδρα των ΗΕ οι πληροφορίες περί δυσαρέσκειας προς το πρόσωπο του Έσπεν Μπαρθ Αϊντε ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες κάνουν σαφές ο Γκουτιέρες ότι δεν θα είναι ο άβουλος προκάτοχός του, για να άγεται και φέρεται από τους συμβούλους του.

Κάτι που όπως τονίζεται ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην Γενεύη.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Αποστόλη Ζουμπανιώτη στην έντυπη "Κ" της Κυριακής

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση