ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίθεση Σεργίδη κατά «Κ»

Ο ΓΓ της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων δεν απαντά ευθέως στα καυτά ερωτήματα της «Κ»

Ο ΓΓ της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων Νίκος Σεργίδης, σε συνάντησή του με τον Μάριο Καρογιάν στα γραφεία του ΔΗΚΟ ζήτησε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ΔΕΑ και του ΙΝΓΚ το συντομότερο.

«Πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές και επιτέλους να πάψει το θέμα των αγνοουμένων να είναι όμηρος στα χέρια κάποιων» ανέφερε ο κ. Σεργίδης, με τον κ. Καρογιάν να προσυπογράφει πλήρως την δήλωση αυτή. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ανάγκη να ξεπεραστούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να ξαναρχίσει το πρόγραμμα ταυτοποίησης χωρίς καθυστερήσεις.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο θέμα, ο κ. Σεργίδης είπε ότι βάσει της πληροφόρησης που έχει, το συμβόλαιο μεταξύ της ΔΕΑ και του ΙΝΓΚ δεν έχει υπογραφεί ακόμη, γεγονός που, όπως ανέφερε, σημαίνει ότι υπάρχουν δυσκολίες.

Ερωτηθείς σε ποια πλευρά εντοπίζεται το πρόβλημα, ο κ. Σεργίδης είπε ότι «δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουμε ή θα δικάσουμε». Συνέχισε, λέγοντας ότι «πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές και επιτέλους να πάψει το θέμα των αγνοουμένων να είναι όμηρος στα χέρια κάποιων». Σε ερώτηση για το ποιούς εννοεί, είπε ότι «όποιοι και αν είναι αυτοί, θα πρέπει να καταλάβουν ότι και η υπομονή και τα όρια των συγγενών εξαντλούνται».

Για τα θέματα που αφορούν τα κονδύλια προς τα ΗΕ, είπε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν από τους αρμόδιους και πρέπει να υπάρχει ο ενδεδειγμένος έλεγχος ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν σκιές.

Ιεροσυλία να αμαυρώνεται το θέμα των αγνοουμένων
Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που κάνει λόγο για κακοδιαχείριση στη ΔΕΑ, ο κ. Σεργίδης είπε ότι είναι ιεροσυλία να αμαυρώνεται το θέμα των αγνοουμένων με τέτοια δημοσιεύματα, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιτροπής έχει ζητήσει στο παρελθόν από τη ΔΕΑ και τους εμπλεκόμενους να απαντήσουν.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η «Καθημερινή», «έχει εργολαβικά ξεκινήσει μια προσπάθεια καθύβρισης και λασπολογίας των μελών της ΔΕΑ και αυτού ακόμη του εκπροσώπου του ΓΓ», κάτι που ευχήθηκε να μην αποβεί σε βάρος του θέματος.

Σημείωση «Κ»
Ο κ. Σεργίδης προτίμησε να μην απαντήσει ευθέως στα καυτά ερωτήματα που έθεσε η «Κ» στο χθεσινό άρθρο του διευθυντή της Ανδρέα Παράσχου με τίτλο «Αγνοούμενοι: Η ΔΕΑ νοίκιαζε εκσκαφείς για 1500 ευρώ την ημέρα». 

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της «Κ» και σας προτρέπουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Αγνοούμενοι: Εκσκαφείς από τα Κατεχόμενα για 1.500 ευρώ τη μέρα!

www.kathimerini.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σ. Στεφάνου: «Η ΔΕΑ έχει συγκεκριμένους όρους εντολής»

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση