ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:34
 

Φαντασιακές καταστάσεις

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Είναι τέτοιες οι ημέρες που η πίστη οδηγεί στο θαύμα. Στην ανάσταση, στο αδιανόητο, στο μη εφικτό. Επί τούτου η στήλη παίρνει την ευκαιρία να φαντασιωθεί. Να διανοηθεί το εξωπραγματικό.

Λαμβάνοντας υπόψη, τα πραγματικά δεδομένα έτσι όπως διαμορφώνονται στη σημερινή πραγματικότητα του νησιού, βάζουμε φαντασία για να δημιουργήσουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Μια άλλη πραγματικότητα.

Ας φανταστούμε, λοιπόν, ότι το ποδόσφαιρο διοικείται από ειδικούς, χαρισματικούς παράγοντες, που διαθέτουν μεράκι για να φέρουν εις πέρας τους στόχους τους. Άτομα που δεν υποκινούνται ούτε από πρόσωπα, ούτε από κόμματα, ούτε από προσωπική ματαιοδοξία, ούτε φυσικά από δίψα για πλούτο, που κατέχουν το αντικείμενο, αντιλαμβάνονται τη φιλοσοφία του και προσπαθούν να μετατρέψουν σε πράξη τη θεωρία. Από ανθρώπους, που συνειδητοποιούν το μέγεθος, το οποίο έχουν ενώπιόν τους και δεν μεγαλοπιάνονται από ψευδαισθήσεις. Που ακολουθούν εκείνες τις μεθόδους που χρειάζονται για ν’ αναδειχθούν νεαροί ποδοσφαιριστές βγαλμένοι μέσα από τα κύτταρα της ομάδας. Όχι απαραίτητα ξένους τους οποίους πλασάρουν κάθε λογής μάνατζερ που έχουν μοναδικό στόχο την αύξηση του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Που έχουν την υπομονή, να δουλέψουν σε βάθος χρόνου δίχως σώνει και καλά να κυνηγήσουν την «αρπαχτή». Που θα μισθοδοτήσουν τους επαγγελματίες που είναι ειδικοί και όχι αυτούς που προβαίνουν σε δημόσιες σχέσεις.

Που οι οπαδοί θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια γιατί αγαπούν την ομάδα τους. Την αντιλαμβάνονται σαν λατρεία, σαν ιδέα και όχι ως ένα μέσο ξεσπάσματος και εκτόνωσης.

Που το παρελθόν είναι τόσο σημαντικό όσο το παρόν και το μέλλον. Που δεν πετάγονται σαν πατσαβούρι, ούτε και αγνοούνται αυτοί που δημιούργησαν τις βάσεις του μεγαλείου.

Όλα αυτά ίσως και άλλα πολλά να μοιάζουν ανέφικτα. Εξωπραγματικά. Για την Κύπρο.

Όχι όμως για άλλες χώρες. Δεν χρειάζεται να φαντασιωθείς ούτε και να ταξιδέψεις σε πολιτείες εξωγήινες. Στο Άμστερνταμ να κοιτάξεις, να δεις και να διαβάσεις, να μελετήσεις για τον Άγιαξ εύκολα θα διαπιστώσεις, ότι τα θαύματα δεν είναι τελικά και τόσο θαύματα. Ούτε φυσικά ανήκουν στη φαντασία αλλά στην πραγματικότητα.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X