ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρεις εισηγήσεις για επανεκκίνηση της αγοράς

Ο ιδρυτής της εταιρείας OJO Sunglasses προτείνει στον κ. Αναστασιάδη δέσμη μέτρων για αναθέρμανση της οικονομίας

Newsroom K

Αγαπητέ Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, πιστεύω σε εσάς, στο επιτελείο σας και κυρίως στον θεσμό που αντιπροσωπεύετε. Συμφωνώ με τα μέτρα που έχετε επιβάλει τους τελευταίους σχεδόν τρεις μήνες με απώτερο σκοπό και μόνο την προστασία της υγειάς μας.

Δυστυχώς, όμως, σπαταλήσαμε τρεις ολόκληρους μήνες και παρά τις εξαγγελίες σας αλλά και τις δεσμεύσεις των συνεργατών σας δεν έγιναν τα απαιτούμενα έργα έτσι ώστε να μπορέσει η οικονομία μας και πάλι να αναδυθεί από τις «στάχτες» της. Προσπαθείτε μέσα από πολύπλοκα και χρονοβόρα σχέδια, αναμιγνύοντας μεσάζοντες και άλλους ως προς τα σχέδιά σας για την επανεκκίνηση της αγοράς.

Σίγουρα δεν είμαι ούτε οικονομολόγος ούτε ειδικός επί θεμάτων χρηματοπιστωτικών διευκολύνσεων αλλά τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια προσφέρω εργασία και μέλλον σε περισσότερες από 300 οικογένειες σε Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Μάλτα, Σαουδική Αραβία και Νότιο Αφρική. Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω σας παραθέτω περιληπτικά και ουσιαστικά τις εισηγήσεις μου έτσι ώστε πολύ απλά να αναθερμάνετε την οικονομία μας.

Πρώτο και ουσιαστικό θα μπορούσε με κυβερνητική απόφαση να παραχωρήσετε / εγγυηθείτε ή και να προσφέρετε όριο χρήσης για 3 μήνες τις κοινωνικές ασφαλίσεις και το ΦΠΑ των επιχειρήσεων. Δηλαδή άτοκο όριο κατευθείαν από τα ανάλογα υπουργεία στις επιχειρήσεις.

Δεύτερο, να επιχορηγήσετε της διακοπές εντός Κύπρου από κύπριους και μόνιμους κάτοικους του νησιού μας για τις θερινές διακοπές με ποσοστό 50% όπου το ποσό αυτό θα καταβάλλεται κατευθείαν στους ξενοδόχους. Με το μέτρο αυτό οι ξενοδόχοι θα μπορούν να λειτουργήσουν ξανά τα ξενοδοχεία τους με το απαραίτητο κέρδος και επομένως θα ανακόψετε το ανεργιακό στους υπαλλήλους τους. Ίσως η αντιστάθμιση αυτού του μέτρου να είναι πολύ μικρότερη από το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουμε σε ανεργιακό σε τυχόν μη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Τρίτο αλλά όχι αμελητέο να θεσμοθετηθεί περικοπή ενοικίου επαγγελματικής στέγης και οικίας με 50% για τους επόμενους 6 μήνες.

Πολλά μπορούν να γίνουν άμεσα, φτάνει να είναι πάνω από όλα ο Κύπριος πολίτης σας…

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Νίκος Μεσολογγίτης
OJO Sunglasses

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Απόψεις: Τελευταία Ενημέρωση

X