ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτή την καρέκλα ποιος θα την πάρει;

Προεδρικοί υποψήφιοι, προεδρολογία, εκλογές, δελφίνοι, καρχαρίες, χρυσόψαρα, βόδια και πρόβατα, άλλα σιτευτά και άλλα απολωλότα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Αυτή την καρέκλα ποιος θα την πάρει;

Προεδρικοί υποψήφιοι, προεδρολογία, εκλογές, δελφίνοι, καρχαρίες, χρυσόψαρα, βόδια και πρόβατα, άλλα σιτευτά και άλλα απολωλότα, και οι κατά τόπους τουρκόπουλοι μετράνε κεφάλια και ανοίγουν σιγά-σιγά τις μάντρες, για να φιλοξενήσουν το ποίμνιο. Και το ΕΛΑΜ κάθεται και απολαμβάνει και περιμένει τη σειρά του, τ’ άλλα κόμματα ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι, άλλοι περιμένουν να δουν προς τα πού θα κλίνει η πλάστιγγα και άλλοι έχει ο Θεός. Ο ΔΗΣΥ κάνει υπολογισμούς, αν και εφόσον, τότε αυτό και εκείνο και πορεύεται και η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΑΚΕΛ «στη Γερμανία ψιχαλίζει» κατά το κοινώς λεγόμενο. Πάντως, όλα τα κόμματα ζουν σ’ έναν δικό τους κόσμο και μιλάνε μια δική τους γλώσσα.

Γραμματείς και Τριμερείς

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Λιλλήκας θα διοριστεί γενικός γραμματέας Τριμερών Μηχανισμών, διότι χρειάζεται μια τέτοια Γραμματεία, τώρα που ο EastMed πάει του κάκου και φυσικά ουδείς αξιότερος από έναν πρώην ΥΠΕΞ, και φαίνεται ότι τώρα τελευταία έχουμε έφεση στους πρώην ΥΠΕΞ, φυσικά πάντα ισχύει η κυπριακή παροιμία «Βάλλεις τον Γιώρκην με τον Άϊ – Γιώρκην»; Σωστό κι αυτό και το πιστεύω. Πάντως, δεν ξέρω, τώρα που αλλάζει το πλάνο για τα ενεργειακά σε διεθνές επίπεδο, που οι ΗΠΑ κάνουν στροφή, που η Ε.Ε. λέει και συμπαρίσταται στην Κύπρο με παχιά, ωραία λόγια, εμείς έχουμε χρόνο να οργανώνουμε Γραμματεία Τριμερών Μηχανισμών;

Αγάλι-αγάλι... στις καλένδες;

Ξεκίνησαν με το καλό οι κατ’ άρθρο συζητήσεις για τη δημιουργία υφυπουργείου Πολιτισμού στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και αυτό είναι καλό σημάδι. Φυσικά, ακόμα υπάρχει ο σκόπελος του Τμήματος Αρχαιοτήτων, που δεν θέλει να μετακινηθεί από το υπουργείο Μεταφορών... Οι λόγοι ακατανόητοι για εμένα, τα έχω πει και γράψει αρκετές φορές. Ελπίζω πάντως να μη σοβαρολογούν όσοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλάνε για επιστροφή των αντικειμένων της συλλογής Cesnola στην Κύπρο. Να τα βάλουμε πού; Να τα διαχειριστούμε πώς; Καημένη υποστελέχωση, έρμο Κυπριακό, όλα τα ορίζετε... Πάντως, έναν φόβο για το σκάλωμα αργότερα το έχω... άτιμες προεδρικές, άλλους θεσμούς τους ανεβάζετε και άλλους τους στέλνετε στα τάρταρα!

Vix Pervenit...

Αυτή την παπική εγκύκλιο του 1745 του πάπα Βενέδικτου ΙΔ΄ μου θύμισε η αύξηση των τραπεζικών χρεώσεων από τον Φεβρουάριο. Θα μου πείτε και γιατί όχι, αφού μπορούν. Σου λένε τα bonus των χιλιάδων ευρώ στα υψηλά δώματα των διοικητικών αρχηγείων, τι θα κάνει η πλέμπα, θα τ’ αποσύρει; Πού θα τα πάει; Εδώ σ’ εμάς θα τα έχουν και αν αποφασίσουμε θα τους χρεώνουμε και τον αέρα που αναπνέουν, όταν περάσουν από ένα υποκατάστημά μας, απ’ έξω, αν θα μπουν μέσα θα αναγκάζονται να πληρώνουν εισιτήριο. Μάλλον καρέτα-καρέτα την έχουν δει κάποιες τράπεζες και απαιτούν από την κοινωνία να τις σώζει, όποτε χρειάζεται. Προσπαθεί η Βουλή, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, αλλά οι τράπεζες έχουν έξοδα... εμείς οι άλλοι απλώς αποταμιεύουμε!

Ευγενική υπενθύμιση

Μην ξεχνάτε όσοι και όσες μπορείτε πηγαίνετε να δώσετε αίμα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, αφού η πανδημία έχει και αυτές τις συνέπειες. Είμαι βέβαιος ότι σε οποιοδήποτε Κέντρο Αίματος και να πάτε θα σας συμπεριφερθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα σας κεράσουν και το κρακεράκι σας, θα πιείτε και τον χυμό σας και όλα αυτά μέσα σ’ ένα μισάωρο, έχουν και wi-fi και αν δεν έχουν θα βάλουν... Cyta, ακούει; Σκεφτείτε το σαν την καλή πράξη της ημέρας σας. Η μεγαλύτερη συγκίνηση έρχεται μ’ εκείνο το sms, ότι βοηθήσατε μια ζωή και σας ευχαριστεί η ίδια η Ζωή!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση