ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η κυβέρνηση πού είναι; (Ι)

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η κυβέρνηση πού είναι; (Ι)

Τελικά η κίνηση, αυτή η κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας επηρεάζει τους πάντες. Η κίνηση δεν κοιτάζει αν είσαι πένης ή πλούσιος, βασιλεύς ή στρατιώτης, πολίτης απλός ή βουλευτής. Θα σε καθυστερήσει, θα σου χαλάσει τα ραντεβού, με λίγα λόγια, γιατί τα βάλαμε με τους υπουργούς μας; Επειδή τάχα μου δεν πήγαν την πρώτη μέρα στη Βουλή για τη συζήτηση του προϋπολογισμού; Και σιγά… Ο κ. Μάριος Καρογιάν, πρόεδρος της ΔΗΠΑ πάντως, κύριος, προστάτης της κυβέρνησης, επικαλέστηκε την κίνηση και το μπλοκάρισμα των δρόμων γύρω από τη Βουλή λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για την καθυστέρηση και είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ευαισθησία και θα είναι εδώ». Και επειδή η κίνηση είπαμε φταίει για όλα, ο πολέμιός της και υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης λίγο πριν οι δείκτες δείξουν έξι προσήλθε στη συνεδρία της Ολομέλειας.

Η κυβέρνηση πού είναι; (ΙΙ)

Από την πλευρά του ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως σέβονται τη νομοθετική εξουσία, και πως η απουσία μελών της εκτελεστικής εξουσίας δημιούργησε μια εικόνα, η οποία ουδόλως οφείλεται σε ασέβεια έναντι της νομοθετικής εξουσίας, συμπληρώνοντας: «Σε κάθε περίπτωση ήταν μια παράλειψη, ήταν ένα λάθος το οποίο αναγνωρίζουμε». Και σιγά τα αβγά, δεν πήγαν την πρώτη μέρα, θα πάνε τη δεύτερη, άλλωστε το ΔΗΚΟ που κάνει κάτι περίεργα θα ψήφιζε αναφανδόν, ο ΔΗΣΥ θα ψήφιζε, η ΔΗΠΑ με τα δύο χέρια, όπως και η ΕΔΕΚ, και το ΕΛΑΜ. Άρα γιατί να πανικοβληθούν να πάνε; Να τους φάει και η κίνηση… Κι εδώ που τα γράφουμε, δεν νομίζω ότι είχε δίκιο τελικά ο κ. Καρογιάν. Δεν είχε κίνηση… απλώς δεν το σκεφτήκανε να πάνε, και σιγά την κορυφαία συζήτηση… Λεφτά υπάρχουν.

Όχι προτεραιότητα «βασική επιδίωξη»

Με χαρά βλέπω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να εγκαινιάζει εκθέσεις σε ιδιωτικές γκαλερί, να μιλάει για τέχνη και για άξιους ανθρώπους που την υπηρετούν. Αυτό έκανε και στην γκαλέρί Αποκάλυψη, όπου εκτίθενται έργα των Χριστόφορου Σάββα και Γκλυν Χιουζ. Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλίδης: «Για πρώτη φορά εκτίθεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός έργων των τιμώμενων καλλιτεχνών, οι οποίοι με τις νέες και καινοτόμες ιδέες τους έφεραν μια νέα πνοή και οδήγησαν σε μια νέα εποχή τη συντηρητική καλλιτεχνικά, και όχι μόνο, Κύπρο εκείνης της εποχής» και εγώ τώρα σκέφτομαι, αναρωτήθηκε ο κ. Χριστοδουλίδης γιατί δεν μπόρεσε ακόμα η Πολιτεία να έχει εκείνους τους χώρους που θα της επέτρεπαν να εξέθετε εκείνη αυτά τα έργα, γιατί έχει ως αίθουσα εκδηλώσεων τη ΣΠΕΛ, την υποτιθέμενη Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης; Και συνεχίζει ο κ. πρόεδρος: «Η παρουσία μου εδώ απόψε […] στέλνει το μήνυμα ότι για εμάς, ως Πολιτεία, ο πολιτισμός αντιπροσωπεύει την ταυτότητα και την πλούσια ποικιλομορφία της κοινωνίας μας και είναι ένας τομέας για τον οποίο σαφώς πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα» και παρακάτω συνεχίζει με τα ίδια τα τετριμμένα για τα χορηγικά προγράμματα, την κάρτα πολιτισμού και το καθεστώς του καλλιτέχνη. Πόσες φορές… λόγια πολλά, αλλά όταν τα λεφτά είναι λίγα… λες πολλά για να ακουστούν πλούσια.

Τα ΚΕΠ και τα μάτια σας

Λέμε πολλά για τον δημόσιο τομέα και τους δημόσιους υπαλλήλους, για τη γραφειοκρατία, την αδιαφορία, την έλλειψη εξυπηρέτησης και πόσα άλλα. Όμως θα πρέπει να βλέπουμε και όσα καλά γίνονται και να τα λέμε, όχι για άλλον λόγο, αλλά γιατί ένα ευχαριστώ πολύ πολλές φορές ακούγεται κλισέ και από υποχρέωση. Επισκέφθηκα και εγώ για λόγους διάφορους, για δεύτερη φορά το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Έγκωμη, στην Κρατική Έκθεση και όχι μόνο έγινε η δουλειά μου, σωστά και τακτοποιημένα, αλλά και εξυπηρετήθηκα με ευγένεια και αποτελεσματικότητα. Μπράβο σε όλους και όλες που εργάζονται, γιατί όντως πολεμούν με το τέρας της γραφειοκρατίας, που από μόνο του αυτό είναι άθλος!

Το Κέντρο Αίματος μάς καλεί

Και μιας και λέμε για δημόσιες υπηρεσίες μέρες που είναι δεν πρέπει να ξεχνάμε το Κέντρο Αίματος, το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά με απόλυτο επαγγελματισμό και φυσική ευγένεια. Όσοι και όσες μπορούν να δώσουν αίμα, λοιπόν, δεν έχουν παρά να αφιερώσουν μισή ώρα από το πρόγραμμά τους και να επισκεφθούν κάποιο σταθμό αιμοδοσίας. Και όπως έχει ξαναγράψει η στήλη, δίνεις αίμα, αλλά έχει και πορτοκαλάδα, μπισκοτάκια και κρακεράκια. Αυτές τις μέρες οι ανάγκες είναι αυξημένες, συνεπώς όσοι/ες έχουν τη δυνατότητα ας κάνουν το καλό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση