ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ω! Τι πρωτότυπο

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ω! Τι πρωτότυπο

Ξανά στο ίδιο σκηνικό, Μακαριακοί και Γριβικοί, πατριώτες και προδότες, και όλα αυτά όχι για να ανοίξει μία εποικοδομητική συζήτηση, αλλά για να δουν τα κόμματα ποιος ψηφίζει Ιησού και ποιος Βαρραβά και αναλόγως βαπτίζεται... Ο Γεώργιος Γρίβας δημιούργησε την ΕΟΚΑ Β΄, συνδαύλιζε ό,τι από χρόνια απεργάζονταν στην Τουρκία και σε άλλα μέρη, ο Μακάριος με τα 13 Σημεία, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και οι δύο κοινότητες ανοικτά πια διαιρέθηκαν και όλα αυτά και άλλα πολλά έφεραν στον τόπο δυστυχία, πόνο, θάνατο, αμηχανία, άγνωστο μέλλον και αναζήτηση ταυτότητας...

Και στον Πενταδάκτυλο η σημαία της «ΤΔΒΚ» φωτίζει το δυσοίωνό μας αύριο, και όσοι μιλούσαν για μπλόφες και για πυροτεχνήματα σήμερα βολεύονται με τις κοκορομαχίες... και δεν βλέπουν τίποτε άλλο, παρά μόνο τα φώτα στον Λόφο, αγνοώντας τον Γολγοθά των κατοίκων των συνοικισμών...

Πρόβα διχασμού

Πριν από εκατό και βάλε χρόνια ήμασταν μεταξύ Κυριλλάτσου και Κυριλλουθκιού, και για δέκα έτη η κοινωνία εκείνη της Κύπρου είχε διχαστεί, δίκες έγιναν, άρθρα γράφτηκαν πολλά, στη Λήδρας στα καφενεία και στους δρόμους δέρνονταν, ποιητάρικα γράφτηκαν... και όλα μοιάζουν σαν ένα κακό προοίμιο του πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα στην ελληνική κοινότητα της Κύπρου.

Βέβαια, στο εκκλησιαστικό κομμάτι, τα πήγαμε λίγο καλύτερα, οι αρχιεπισκοπικές εκλογές γίνονται πλέον με όρους κοσμικούς, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παίρνουν φωτιά, ακόμα και γιγαντοαφίσες είδαμε στους δρόμους. Ναι, δεν δερνόμαστε στους δρόμους, πλέον οι βαθείς βυζαντινισμοί μένουν εντός των μητροπολιτικών μεγάρων. Δεν έχουμε πια ούτε Κυριλλούδι, ούτε Κυριλλάτσο, έχουμε μόνο Γρίβα και Μακάριο, πάντα πρόχειρους, για πρώτη χρήση και όπου δει!

Minister Alert

Κάηκαν γήπεδα, οι κεντρικές φυλακές σιγοβράζουν, απόπειρες δολοφονίας, και πού είναι η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Στέφη Δράκου πού είναι; Πιθανώς να μελετάει κάποιο πόρισμα; Ίσως συσκέπτεται με τον αρχηγό της Αστυνομίας για τη βία στα γήπεδα ή για το οργανωμένο έγκλημα, ποιος ξέρει; Πάντως, άπραγη να κάθεται αποκλείεται. Τώρα, αν βαρέθηκε και περιμένει να περάσουν οι εξήντα περίπου μέρες μέχρι τις εκλογές, μελετώντας πορίσματα για να περνά η ώρα δεν το ξέρω. Είναι βαριά η καλογερική, όπως και η υπουργική καρέκλα και πρέπει να μπορείς να τη γεμίσεις, αν στη δώσουν. Να αφήσεις ένα αποτύπωμα, ένα επί υπουργίας μου έγινε αυτό. Μέχρι και η κα Γιολίτη άφησε ένα, μεταστέγαση του Κρατικού Αρχείου.

Από τα μικρά...

Και μιας και λέμε για υπουργούς που κάτι θα αφήσουν δεν μπορώ να μη σκεφτώ δύο υφυπουργούς. Πρώτο τον υφυπουργό Πολιτισμoύ κο Γιάννη Τουμαζή, ο οποίος σε λίγο μόνο διάστημα φαίνεται ότι κάτι θα αφήσει για τον/την επόμενο/η. Έχει αντανακλαστικά, αφουγκράζεται τον κόσμο εκεί έξω.

Πρόσφατα, ασχολήθηκε με μικροπερίπτωση, σημαντική ωστόσο, συγγραφέα, ο οποίος πάσχισε να βρει άκρη με τα μειωμένα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή βιβλίων του. Μία ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον συγγραφέα είδε ο κ. Τουμαζής και αμέσως ενεργοποιήθηκε. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το έργο του, αλλά από τα μικρά-μικρά καμιά φορά κρίνεις και τα μεγάλα.

Δεύτερος υφυπουργός που μου έρχεται στο μυαλό είναι η κα Αναστασία Ανθούση, η οποία εργάζεται αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά για διάφορα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της και πολλές φορές εμπίπτουν στα μικρά-μικρά που για τους πολίτες κάνουν τη διαφορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση