ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι κλόουν και το Χόλυγουντ

Άραγε εχάθη η σοβαρότητα σε αυτή τη χώρα; Και επίσης τους νόμους, τελικά, αυτής της χώρας πότε τους εφαρμόζουμε; Όποτε ευκαιρήσουμε...

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Οι κλόουν και το Χόλυγουντ

Πριν από μερικές εβδομάδες έφτασε στα γραφεία μας επιστολή εικονογραφημένη... αλλά πριν πάμε στο περιεχόμενο αυτό καθαυτό να πούμε ότι ο αποστολέας ήταν η Invest Cyprus… Έτσι, θεωρούσες πως ο αποστολέας είναι σοβαρός... όταν όμως άνοιγες τον φάκελο μια ανατριχίλα το λιγότερο σε έπιανε... ο αποστολέας γινόταν ξεκάθαρο πως δεν ήταν η Invest Cyprus, αλλά κάποιος κινηματογραφικά πικραμένος, απ’ όλες τις απόψεις, που διαμαρτυρόταν γιατί το πώς στην Κύπρο ήλθε μόνο μία ταινία του Χόλυγουντ, και προφανώς εννοούσε ο μυστηριώδης αποστολέας το ανεκδιήγητο, το λιγότερο, «Jiu Jitsu»! Από τη μεριά της η Invest Cyprus καμία ανακοίνωση, δεν γνωρίζω αν έλαβε κάποιο νομικό μέτρο για το ότι ένα άγνωστο πρόσωπο στέλνει στα Media επιστολές με ψευδεπίγραφο αποστολέα. Αραγε εχάθη η σοβαρότητα σε αυτή τη χώρα; Και επίσης τους νόμους, τελικά, αυτής της χώρας πότε τους εφαρμόζουμε; Όποτε ευκαιρήσουμε...

Αγιοι πατέρες και τέκνα...

Υποψήφιοι, κάλπες, Τριπρόσωπο, δημόσιες υποστηρίξεις από πρόσωπα, θεσμούς, φορείς, κηρύγματα κάτωθεν του άμβωνος και εν τω περιστυλίω των ναών νουθεσίες... Αντιλαμβάνομαι τη σημασία που έχει ο θρόνος του Αποστόλου Βαρνάβα για τους πιστούς και την εκκλησιαστική νομενκλατούρα, αλλά νομίζω πως έχει αρχίσει και παραγίνεται. Τα πιο ωραία βέβαια δεν λέγονται από τους ιεράρχες που αναμένουν να λάβουν το αυτοκρατορικόν σκήπτρον, αλλά αυτά που λένε οι θεολόγοι από τηλεοπτικού αέρος.. οι οποίοι μιλούν λες και βρίσκονται σε άλλο σύμπαν, αναπνέουν αέρα από φιαλίδια χρονοκάψουλας. Και είναι να απορεί κανείς για το πώς η Εκκλησία θα αρχίσει, όχι να συμβαδίζει, αλλά να αφουγκράζεται την κοινωνία, όταν τα λαϊκά της μέλη, περί πολλών τυρβάζουν, πάρεξ του ποιμνίου, σαν να λένε «Παρελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτον», άλλον δουλειά η ποίμανση... Ου εξουσίαν έχομεν!

Σούπα με γεύση ντιμπέιτ

Και μιας και πιάσαμε τα προεκλογικά, η απορία μου παραμένει για την αξία των ούτως καλούμενων ντιμπέιτ! «Τι χρείαν έχομεν παράλληλων μονολόγων»; Είναι ειλικρινής και ουδόλως ειρωνική η απορία μου. Κουβεντιάζανε όρθιοι και πάλι και ξανά-μανά, ακούσαμε για το Κυπριακό, για την οικονομία, που είναι κάτι σαν ελεύθερο θέμα φιλοσοφικού essay, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και ό,τι καταλάβει μετά ο αναγνώστης... Δυστυχώς, είχαν να συζητήσουν τα τεκταινόμενα στις Κεντρικές Φυλακές, έτσι για να μη βαριούνται! Γενικά, πάντως, οι τρεις βασικοί υποψήφιοι τα είπαν χίλιες φορές ο καθένας, κυβέρνηση εθνικής ενότητας ο κ. Χριστοδουλίδης, εγγύηση, κομματικός πατριωτισμός και αξιοπιστία ο κ. Νεοφύτου και αλλαγή σε όλα από τον κ. Μαυρογιάννη... Είναι τόσο γενικές οι συνταγές, που αν πεις να τις μαγειρέψεις θα βγει ένα νερόβραστο πράγμα... άλλο πράμα!

Ακούν στην Giant;

Μίλησαν και οι τρεις υποψήφιοι για την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, και είπαν ο καθένας τα δικά του και πολύ καλά έκαναν! Η κα Στέφη Δράκου, η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, πού είναι; Πολύ πιθανόν να μελετάει τις εκθέσεις και να προσπαθεί να βρει λύσεις, διότι στις ανακοινώσεις της μίλησε για ενδελεχή μελέτη... Και ’μεις καλώς σας ήβραμε. Πέσαμε αίφνης από το ροζ συννεφάκι του θριάμβου της τηλεοπτικής πλατφόρμας όλοι, οι τηλεθεατές περισσότερο, μόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης μένει ατάραχη, διότι μελετά και οργανώνει τα επόμενα βήματά της... Η δε Γενική Εισαγγελία, γενικός και βοηθός, βγάζει με σπουδή ανακοινώσεις, και μετά νίπτει και εκείνη τας χείρας της... Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες της εξουσίας... μη σου τύχει να βρεθείς στον δρόμο σου! Και σε αυτή την περίπτωση εμείς οι πολίτες είμαστε κρίμα!

Κούλου-μάκκα στη Νεχρού

Το ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι εξόχως σημαντικό ζήτημα είναι στο δικό μου μυαλό αδιαμφησβήτητο. Ωστόσο, στη Βουλή και οι βουλευτές/τριές μας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί/ές με ό,τι προτείνουν, διότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν είναι συνέλευση πολυκατοικίας, αλλά νομοθετικό σώμα... και ό,τι λένε εκεί μέσα μένει, καταγράφεται, είναι το δημόσιο βήμα της Πολιτείας. Βέβαια, όπως φάνηκε και από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, οπότε ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η πρόταση νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση– βουλευτές, όπως ο κ. Θεμιστοκλέους, ως βορβορώδης χείμαρρος, είναι άξιος πωλητής ειδών κιγκαλερίας. Ενώ σήκωσε και κεφάλι και ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, ο οποίος είπε στην κα Δημητρίου και τα είπε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά... μας χρωστάτε τη θέση σας, μην το ξεχνάτε! Εκείνη η συνεδρίαση αποτελεί όνειδος για τη Βουλή. Προσβολές, ύβρεις, φωνές, παλαιολιθικός λόγος. Ουαί!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση