ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγινε παρεξήγηση

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

Θα προσπαθήσω να ξεδιαλύνω το κουβάρι, αν και δεν είναι τόσο εύκολο. Και πώς να είναι άλλωστε, όταν στην ιστορία μπλέκονται η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ξύπνημα της μαραμένης λίμπιντο της αριστερής (με την καλή έννοια) Κουλλίτσας Κυριακού, ένας οικοδόμος δύο μέτρα, η ΠΟΓΟ, μια εξωσυζυγική σχέση που σκανδάλισε το λαϊκό κίνημα και ο μυθικός Πιερής Ζαρμάς; Κανονικός μύλος!

Αργά το απόγευμα, βγήκαν οι κυρίες από το Pralina και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν. Τα gin and tonic είχαν κάνει τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα, λίγα μέτρα πιο πέρα, έξω από τη Max Mara, ένα αθώο σχόλιο να εξελιχθεί σε σόου. Κάποια είπε ότι η Αννίτα δεν πήγε στη συνάντηση των αρχηγών στον Λόφο επειδή θύμωσε για τη χαλάστρα που της έκανε ο πρόεδρος (προγραμματισμένη συνάντηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα) και μια άλλη αντέτεινε: «Σιγά το θέμα, ήταν παρεξήγηση, μάνα μου». Και τότε, ύψωσε η Κουλλίτσα την κόκκινη πασμίνα της και τραγούδησε με πάθος: «Έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση δεν δώσαμε». Ένα ρίγος διαπέρασε τη ραχοκοκαλιά της Ιουλίας, καθώς ζωντάνεψαν οι αναμνήσεις…

Πανηγύρι της ΠΟΓΟ. Παλαιά, επί Ευγενούλας Κατσουρίδου. Ένας δίμετρος ονόματι Φύτος (φτυστός ο David Gandy) φλέρταρε την Κουλλίτσα εντελώς απροκάλυπτα, ενώ εκείνη σαλιάριζε με τον εραστή της, γνωστό παίχτη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τα παίρνει ο Φύτος στο κρανίο και ξυπνάει ο Πιερής Ζαρμάς μέσα του: «Απόψε εν να γενεί καβκάς, θα τραβηχτούν οι ππάλες, τζι ούλλοι εν να τρέξουν στον καβκά τζι εγιώ στες δκυο σου αγκάλες». Ακολούθησε κόλαση! Οικοδόμος και ποδοσφαιριστής πιάστηκαν στα χέρια, ενώ η Κουλλίτσα τραγουδούσε με πάθος «έγινε παρεξήγηση» ανεβάζοντας την πίεση των Πογίτισσων στο 18. «Είναι σαν να ζω déjà vu» ψιθύρισε εντυπωσιασμένη η Ιουλία.

«Αυτές ήταν παρεξηγήσεις, όχι το πικάρισμα της Αννίτας επειδή της έκλεψε ο άλλος τις επικοινωνιακές εντυπώσεις» αποφάνθηκε η Ιουλία. «Άσε που αν θέλεις να κάνεις εντύπωση δεν επιλέγεις τον καημένο τον Σύκα να εκπροσωπήσει κοτζάμ πρώτο κόμμα». «Τουτέστιν;». «Τουτέστιν, κάνεις ένα επικοινωνιακό εφέ για να μονοπωλήσεις τις εντυπώσεις. Αν η Αννίτα είχε χιούμορ θα έπειθε τον παραιτημένο Πελεκάνο να παρευρεθεί ως ωσεί παρών εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ». «Γιατί όχι τη Σάβια;». «Μα η Σάβια έχει σοβαρότερες δουλειές. Τσαλαβουτά στα νερά του μετα-πολιτικού lifestyle».

Δεν έχει πάντως και λίγα η Αννίτα στο κεφάλι της, αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Η υποψηφιότητα του αντάρτη Ανδρέα Παπαχαραλάμπους στον Δήμο Στροβόλου αύξησε τον προεκλογικό πονοκέφαλο τής Πινδάρου. «Έκλεισε όμως η εκκρεμότητα της Λάρνακας!» θριαμβολόγησε η Καλαμαρού. «Με τον κύριο Ππεκρή» σχολίασε η σιεροκουτάλα η Κούταλου, η οποία πληροφόρησε το καρέ για την επική δήλωση της Ανδρούλας Βασιλείου: «Συγχαίρω τον νεαρό για τη θυσία του»!

«Ευτυχώς που μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο για να ζωντανέψουμε λιγάκι» σχολίασε η Ιουλία. «Μα πώς να βγάλουμε λογαριασμό με τόσους υποψηφίους;» γκρίνιαξε η Ρενέ Κυπαρίσσι. «Το καλό το πράγμα φωνάζει από μακριά. Όπως το σλόγκαν του ανεξάρτητου υποψηφίου αντιδημάρχου Μάριου Πρωτοπαπά: Μαζί να απογειώσουμε την Μέσα Γειτονιά!». «Ζενιάλ!» ομοφώνησαν οι κυρίες του καρέ.

Ομοφωνία υπήρξε όμως, έπειτα από εισήγηση της Ιουλίας Παλαιολόγου Ουίλσον, και για το εξής: τη δημιουργία Αστυνομίας Γλώσσας. «Αν η δημιουργία Αστυνομίας Μόδας είναι ένα χρήσιμο μέτρο για το κοινό περί αισθητικής αίσθημα, η Αστυνομία Γλώσσας είναι αναγκαία για την προστασία από εγκεφαλικά της συμπαθούς τάξης των φιλολόγων. Λαμπρό παράδειγμα η ανάρτηση του νεαρού υποψηφίου, με το πολλά υποσχόμενο ονοματεπώνυμο, ο οποίος έγραψε: «Είμαι ο Λαβίθης Κορυπάς, γεννημένος 6 Ιουλίου του 1993 και κάτοικο στη Δρομολαξιά». «Κτύπα κι άλλο, θα τ’ αντέξω» ψιθύρισε ξέπνοα η συνταξιούχος φιλόλογος Ευγενία Καλαμαρού.

Σε άλλα (επουσιώδη) νέα, το υπομονετικό κοινό του X (Twitter) είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα υψηλού επιπέδου διάλογο ανάμεσα σε δύο τιτάνες της νεο-κυπριακής πραγματικότητας: Τον Χριστόφορο Τορναρίτη και τον influencer Φειδία. Αν κάποτε το βίντεο φτάσει στα χέρια του ιστορικού του μέλλοντος, θα καταγραφεί ότι ο πρώτος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον αυθεντικό «Never Surrender» Ντόναλντ Τραμπ, καίγοντας έτσι μερικά ακόμα εγκεφαλικά κύτταρα συμπολιτών μας, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς δημοκρατικές κεντροδεξιές δυνάμεις της αστικής Λευκωσίας.

«Κάτι πιο πικάντικο δεν έχουμε;» ρώτησε βαριεστημένα η Κουλλίτσα, εμφανώς εξουθενωμένη από τη νεκρανάσταση των ερωτικών της αναμνήσεων. «Αφιερωμένο εξαιρετικά» είπε η Ιουλία κι έδειξε στο καρέ το βίντεο όπου ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η Ιλάειρα Ζήση, σε «ένα εντυπωσιακό gender reveal party», μαθαίνουν το φύλο του μωρού τους. Σύμφωνα δε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, νονός του μωρού θα είναι ο Δίπλαρος! «Επιλέξαμε ένα άτομο που δεν είναι από τον χώρο της showbiz, καθώς θέλαμε να είναι μία δοκιμασμένη σχέση. Ο Ευθύμιος είναι από το Κοιλάνι της Λεμεσού όπως και η μητέρα μου, και έχουμε οικογενειακές σχέσεις» δήλωσε ο Μαυρίκιος.

Υστερόγραφο: Μια ακόμα υποσημείωση για τον έρμο τον ιστορικό του μέλλοντος: Την ανησυχία του Ευθύμιου Δίπλαρου ότι δεν θα έχει χρόνο για τη βαφτισιμιά του διασκέδασε ο ευτυχής πατέρας. «Έχω κι εγώ έναν νονό που είχε πολλές δουλειές λόγω της πολιτικής του θέσης, τον Νίκο Αναστασιάδη, αλλά ήξερα πως ήταν πάντα εκεί για εμένα» δήλωσε. «Τι ζούμε!» ψέλλισαν οι κυρίες του καρέ ενώ διαλύονταν ησύχως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση