ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λόγια μεγάλων ανδρών

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Του Σταύρου Χριστοδούλου

stavros.christodoulou@gmail.com

Τα νέα έκαναν σαν αστραπή τον γύρο της αστικής Λευκωσίας: Μια τρελή και ένας παπάς με αγιαστούρα εισέβαλαν στην Πινδάρου. Η χήρα δεν χρειαζόταν περισσότερες πληροφορίες για να καταλήξει πως επρόκειτο για τη «δική μας τρελή», καθώς η Ευγενία η Καλαμαρού τις τελευταίες ημέρες απειλούσε με αγιασμό για να ξορκίσει το κακό από το κόμμα. «Μαζέψτε την!» διέταξε η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον το «τάγμα των κοπελούδων» κι αφέθηκε στα θαυματουργά χέρια του Άγγελου για να ηρεμήσουν τα νεύρα της. Δυστυχώς όμως οι απείρου κάλλους γελοιότητες είχαν προηγηθεί.

Δεν είναι βέβαιο τι προκάλεσε μεγαλύτερο σοκ στην Καλαμαρού: H δήλωση παραίτησης του Μάριου Πελεκάνου από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ ή το γεγονός ότι έφαγε πόρτα για τον αγιασμό που «αυθορμήτως» επιχείρησε να κάνει στα γραφεία του κόμματος; Ήτανε τόσο έξαλλη πάντως, που πήρε σβάρνα και ράντισε όλα τα μαγαζιά της Πινδάρου, από το «Shopkeeper» μέχρι το «China Spice», με τον παπά από δίπλα να κάνει τα ζογκλερικά του. Το «τάγμα των κοπελούδων» την βρήκε ένα ψυχολογικό ράκος, να κλαίει στον ώμο του Θωμά της «Μπέμπας» και την μετέφερε εσπευσμένα στο ασφαλές καταφύγιο του διαμερίσματος της οδού Κωστή Παλαμά.

«Δεν θέλω να ρίξω αλάτι στην πληγή, αλλά έχουμε βαρυσήμαντη πολιτική δήλωση για την αποτυχία του Πελεκάνου να χρισθεί υποψήφιος ευρωβουλευτής από το Πολιτικό Γραφείο» είπε η σιεροκουτάλα η Κούταλου. «Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο Ευθύμιο Δίπλαρο: Ίσως κάποιοι να τον ήθελαν να είναι στην Κύπρο, εδώ δίπλα τους, περισσότερο παρά στην Ευρώπη». «Λόγια μεγάλων ανδρών» σχολίασε η Ιουλία και για να υπογραμμίσει την ιστορικότητα της στιγμής ένευσε σε μια πονεμένη παραδουλεύτρα από την πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία να τραγουδήσει τον ύμνο των ξενιτεμένων.

«Στ’ ορκίζομαι στη μάνα μου, έχω καημό τσιγγάνα μου, σαν πέφτω για να κοιμηθώ, στη σκέψη μου την παίρνω, τόσον καιρό στην ξενιτιά και γράμμα της δεν παίρνω. Ο ταχυδρόμος έρχεται και σ’ άλλη πόρτα στέκεται» σπάραξε η Παραδουλεύτρα Βου και οι κυρίες ήπιαν ένα σφηνάκι μπεχερόβκα για να επικυρώσουν το μελοδραματικόν του πράγματος. «Μόνο ένας πολιτικός με υψηλή ενσυναίσθηση, όπως ο Ευθύμιος, μπόρεσε να συλλάβει το βαθύτερο νόημα της χυλόπιτας που έφαγε ο Πελεκάνος. Για να μη γευτεί το πικρό ψωμί της ξενιτιάς στις Βρυξέλλες» ψιθύρισε συγκινημένη η Καλαμαρού.

«Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι» ξέσπασε η Ευγενία, καθώς ο δημόσιος διασυρμός του ΔΗΣΥ δεν έχει σταματημό. «Σαν να μην έφτανε η παραίτηση Πελεκάνου και το άδειασμα της Αννίτας από τον Κάρουλλα για τον Δήμο Λάρνακας, βγήκε και ο Κυριάκος Χατζηγιάννης από το πουθενά για να δώσει τη χαριστική επικοινωνιακή βολή. Λόγια μεγάλων ανδρών (2): “Το ΓεΣΥ στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Οικονομικά αδιέξοδα με ασθενείς να περιμένουν στις ουρές για μήνες για ειδικούς ιατρούς. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς της αποτυχίας. Η πολιτική ανεπάρκεια αρκετών χρόνων στο μεγαλείο της”. Το κράξιμο από τον Γιώργο Παμπορίδη (“λαϊκίζετε σαν αχάπαρος θεατής στις κερκίδες”) ήταν η οριστική επιβεβαίωση ότι μόνο ένας αγιασμός θα μας σώσει, μάνα μου» συμπλήρωσε η Καλαμαρού.

Ποιος είπε ότι τα βάσανα του πολύπαθου συναγερμικού κόσμου τελειώνουν εδώ; Έπειτα από απανωτά χαστούκια (Πελεκάνος – Κάρουλλας – Χατζηγιάννης) το βίντεο του Ευγένιου Χαμπουλά άφησε άφωνους ακόμα και τους πιο σκληρόπετσους του Διαδικτύου. Χυδαία ποδοσφαιρικά συνθήματα, από έναν άνθρωπο που καθόταν στα έδρανα του Κοινοβουλίου. «Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Αυτά να τα δουν όσοι τον ανέχονταν, όταν έκανε τις μαγκιές με τα αμπελοπούλια» είπε ανόρεχτα η Ιουλία και ζήτησε να ανανεωθεί η μπεχερόβκα στα ποτήρια από κρύσταλλο Βοημίας.

Λόγια μεγάλων ανδρών (3): «Προσβάλλει την ελληνική γλώσσα και δεν είναι λεπτομέρεια, είναι η ουσία όταν πρόκειται για την υπουργό Παιδείας. Διεθνής Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και η υπουργός Παιδείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγράφει το όνομά της αλλόγλωσσα» –Χρίστος Ορφανίδης, βουλευτής ΔΗΚΟ Λάρνακας. «Ένα πολιτικό μπιζουδάκι του ελαφρολαϊκού ρεπερτορίου» ενημέρωσε το καρέ η αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού, βάζοντας έτσι κι αυτή το λιθαράκι της (sic) στη γόνιμη συζήτηση για τα κουλά πολιτικά νέα της επικαιρότητας.

Την πολιτική ατζέντα της εβδομάδας μονοπώλησαν οι άνδρες. Το θριαμβευτικό φινάλε όμως ανήκει σε μια γυναίκα. Στην αγαπημένη της στήλης (και του καρέ) Θέα Νικολάου. Από τις πληθωρικές προσωπικότητες της ΔΗΠΑ, η οποία υπογράφει ένα συναισθηματικό κείμενο-ποταμό, στο οποίο ανακοινώνει την απόφασή της να ΜΗΝ κατέλθει ως υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές. Απολαύστε υπεύθυνα:

«Μέσα από αυτό το δρόμο και στην προσπάθειά μου να κρατήσω τις ισορροπίες όλων των ρόλων που καλούμαι να υπηρετήσω –γυναίκα, μάνα, επαγγελματίας, εθελόντρια, φίλη, κόρη, αδελφή, πολιτικός– έγινα όλο αυτό που είμαι σήμερα. (…) Ταγμένη πλέον να βρίσκομαι δίπλα σε οποιοδήποτε χρειάζεται τη βοήθειά μου και με πλήρη επίγνωση, συνεχίζω να αγωνίζομαι, από διάφορα και διαφορετικά μετερίζια. Με αγνά συναισθήματα και αλτρουισμό να δηλώνω παρούσα σε κάθε κάλεσμα. Ο οποιοσδήποτε διορισμός ή η εκλογή μου σε οποιοδήποτε αξίωμα, δεν ήτανε ποτέ ο αυτοσκοπός μου! Έτσι, πάντα με ταπεινότητα και υψηλό το φρόνημα της ευθύνης, στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν θα θέσω τον εαυτό μου στη διεκδίκηση κανενός πολιτειακού αξιώματος. Συνεχίζω να είμαι στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, η Θέα όπως την ξέρετε –ασυμβίβαστη και ανυπότακτη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση