ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για ποιαν χτυπά η καμπάνα

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

Η Ευγενία προσήλθε στη φιέστα του Αβέρωφ στο Χίλτον απαστράπτουσα: Με ωραιότατο μπλε ηλεκτρίκ ταγέρ, λευκό μεταξωτό πουκάμισο και τρεις σειρές μαργαριτάρια Mikimoto. «Ώσπου εμφανίστηκε η άλλη, τύπου Μις Ελλάς 1995, με την ελληνική σημαία σε μάξι φόρεμα και γκρεμοτσακίστηκε η αυτοπεποίθηση της Καλαμαρούς στα πατώματα» ενημέρωσε το καρέ η Ιουλία. «Μήπως αντί για πουκάμισο έπρεπε να βάλω την δαντέλα κιπούρ που κάνει πιο πλούσια;» αναρωτήθηκε. Το ερώτημα έμεινε βεβαίως αναπάντητο, καθώς το ατυχές στιλιστικό περιστατικό ήταν το μικρότερο πρόβλημα που προέκυψε το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Τι μπορούσε να πάει λάθος; Πλήθος υπήρχε, πάθος υπήρχε, ενθουσιασμός (λέμε τώρα) υπήρχε… «Τι γκαντεμιά είναι αυτή που μας δέρνει;» έθεσε το βαθύ υπαρξιακό ερώτημα η Καλαμαρού. «Ο Φούλλης εμφανίστηκε με πουκάμισο και σηκωμένα μανίκια, όπως ο Άλλος, χαριεντίστηκε με τον κόσμο, όπως ο Άλλος, και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να πει μερικές προεκλογικές φανφάρες, ακριβώς όπως ο Άλλος! Αντ’ αυτού βρεθήκαμε σε ένα κυκεώνα. Από τη μια να μας τρολάρει η Ελένη Θεοχάρους και από την άλλη να μας κράζει ο Κρις Τριανταφυλλίδης. Μάτι είναι μάνα μου!». Το καρέ συμφώνησε ότι το ξεμάτιασμα του Φούλλη είναι μια νούσιμη ενέργεια για τη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η ρηξικέλευθη ομολογουμένως ιδέα περί Βοηθού Προέδρου, κι ας αποσύρθηκε ο όρος κακήν κακώς λόγω των αντιδράσεων.

Το νέο talk of the town πάντως, ιδιαιτέρως μετά το ερώτημα της Θεοχάρους «Κάμνω για βοηθός;», είναι: «Για ποιον χτυπά η καμπάνα». «Για ΠΟΙΑΝ χτυπά η καμπάνα» παρενέβη η Ιουλία, εξάπτοντάς τους την περιέργεια. «Άμα δεν τραβά ο υποψήφιος, βάζεις δίπλα του ένα δημοφιλές πρόσωπο κι έτσι έχεις μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Ο αρχηγός απολαμβάνει λίγη από τη δανεική λάμψη και η εν λόγω… λάμψη επιβεβαιώνει τη δημοφιλία της». «Μην μιλάς άλλο με γρίφους γερόντισσα» την παρακάλεσε η Ευγενία.

«Ξανθή Αγαπημένη Παναγιά! Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερη Βοηθό; Η επιτομή του win win… Πήγε προχθές η Αννίτα στο Βερολίνο για “επίσκεψη εργασίας” σύμφωνα με το ΚΥΠΕ και γέμισαν τα ΜΜΕ με εικόνες από την επίσκεψή της σε παιδιά με ογκολογικά προβλήματα». «Λάμψη και ευαισθησία!» σχολίασε η αριστερή (με την κακή έννοια) Ανδριάνα Ζιβάνα Βλαδιμήρου. «Απλά μαθήματα συναγερμικής επικοινωνίας» τη διόρθωσε η Ιουλία και οι κυρίες κατένευσαν σιωπηλά.

«Η λύση είναι μπροστά σας και δεν τη βλέπετε» είπε η Κούταλου, καταφέρνοντας να στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω της. Αν και η Φώφη δεν είναι αυτό που θα λέγαμε συμπονετικός άνθρωπος, δεν άντεχε να μην υποδείξει το αυτονόητο: «Για ποιαν χτυπά η καμπάνα; Δείτε επιτέλους λίγο πιο πέρα από τη μύτη σας…» δήλωσε, εν τη μεγαθυμία της, καθώς είναι πλέον δηλωμένη οπαδός του Άλλου. «Τι ξέρουμε για την Λιζ Τρας; Αν εξαιρέσουμε κάτι άσχετα που είπε ο αδελφός της ο Φράνσις, ότι μικρή ήταν χορτοφάγος και ήθελε να κερδίζει στη Monopoly, τι ξέρουμε αλήθεια γι’ αυτήν;».

«Η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι γυναίκα, είναι ξανθιά, είναι 47 ετών και απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης» είπε η Κούταλου. «Χριστέ μου, η Ακατανόμαστη…» ψέλλισε η Ιουλία, καθώς είδε ξαφνικά μπροστά της τον ελέφαντα στο δωμάτιο. «Η Έμιλυ είναι επίσης ξανθιά, έχει μόνο ένα χρόνο διαφορά από την Λιζ Τρας και αποφοίτησε επίσης από την Οξφόρδη. Επιπλέον είναι πιο φωτογενής, δεν φοράει φτηνιάρικα κοσμήματα όπως η Εγγλέζα και έχει βεβαίως άποψη επί παντός επιστητού». «Μήπως να μην είχε τόση άποψη;» αναρωτήθηκε η Καλαμαρού. «Η δική μας Τρας είναι και απόφοιτος της Μεγάλης Των Σοσιαλιτέ Σχολής» την αποστόμωσε η χήρα.

«Αν η Ακατανόμαστη πάρει το χρίσμα της Βοηθού Φούλλη η ιδέα του Joint Ticket αποκτά άλλη διάσταση» είπε η Ιουλία. «Κατ’ αρχάς είναι μια εντελώς out of the box πρόταση με αντίκρισμα στο πολιτικό μάρκετινγκ και όχι μόνο. Τουτέστιν, και θα αποκατασταθεί η σχέση με τις κορούδες του Προέδρου και η Φουλλιάδα θα παίζει στο Sigma πρώτη είδηση». «Η Έμιλυ όμως, σε μια πρόσφατη τοποθέτηση περί ενιαίου κράτους, χαρακτήρισε την ΔΔΟ “ακαταλαβίστικα ακρωνύμια που τα παιδιά μας δεν καταλαβαίνουν”» προβληματίστηκε η Καλαμαρού. «Πώς έμαθαν στα παιδιά τους ότι LV σημαίνει Louis Vuitton; Κατά τον ίδιο τρόπο θα μάθουν και την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» σάρκασε η αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού και η αριστερή (με την κακή έννοια) Ανδριάνα Ζιβάνα Βλαδιμήρου ασμένως υπερθεμάτισε.

Κάποιες απόπειρες να αλλάξουν θέμα αποδείχτηκαν μάταιες. Η πληροφορία για τον Λάρι τον γάτο π.χ., που υποδέχτηκε τέσσερις πρωθυπουργούς στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ποσώς τις ενδιέφερε. Κατά τον ίδιο τρόπο που τους ήταν παγερά αδιάφορη η επιστροφή του «επιβλητικού βρακά» (sic) στη Γιορτή του Κρασιού. Μόνο το ξέσπασμα νεύρων του Προδρόμου κατάφερε κάπως να τους κινήσει την προσοχή…

«Δεν έχω καταλήξει τι είναι χειρότερο: Ο διευθυντής σχολείου, με το σύνδρομο Vidal Sassoon, ο οποίος θέλει να επιβάλει στα παιδιά το κούρεμα των ηρώων της ΕΟΚΑ; Ή ο Πρόδρομος, με το σύνδρομο παιδονόμου της δεκαετίας του ’60, ο οποίος ανεπιτυχώς υποδύεται τον ευρωπαίο υπουργό Παιδείας;» αναρωτήθηκε η Ιουλία και παρήγγειλε ένα τελευταίο γύρο gin and tonic για να πάνε τα πολιτικά φαρμάκια κάτω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση