Αυτές τις γιορτές σκοπεύουμε να τελειώσουμε όλα τα άλευρα από τα ράφια των καταστημάτων. Να θερμάνουμε την κουζίνα με τη ζεστασιά του φούρνου και να αρωματίσουμε το σπίτι με κανελογαρίφαλα, κάστανα και πορτοκάλι. Ένα λεπτό σύννεφο ζάχαρης άχνης θέλουμε να αιωρείται στη γιορτινή ατμόσφαιρα και η γλύκα του μελιού να δημιουργήσει τις αναμνήσεις του μέλλοντος. Θα σηκώσουμε τα μανίκια, θα φορέσουμε την πιο λευκή ποδιά και θα ζυμώσουμε με τους αιώνιους καρπούς της αφθονίας –τους ξηρούς καρπούς και τα λιαστά φρούτα– διάσημα, λαχταριστά, γλυκά ψωμιά, παραδοσιακές και νέες βασιλόπιτες, χριστόψωμα αλλά και πανετόνε. Θα πλάσουμε γλυκές κοτσίδες σε στεφάνι, θα τυλίξουμε αφράτα ρολά και θα πασπαλίσουμε με σοκολάτα και ζάχαρη τα πιο εντυπωσιακά κέικ. ...