ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1: Είχε τον τρόπο

Συνέχισε νικηφόρα η ομάδα του Ίβιτς

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Κατά κανόνα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάνω από 10-15 τελικές για να πετύχει γκολ που θα του φέρουν νίκες, ωστόσο σε ένα ματς που ειδικών συνθηκών, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ήταν... οικονομική και στις ελάχιστες καλές που μπορούσαν να δημιουργηθούν στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη επί του ΠΑΣ με 1-0.

Ο... αλλαγμένος στην τακτική λόγω κατάστασης του αγωνιστικού χώρου ΠΑΟΚ, ήξερε από την αρχή ότι δεν πρόκειται να παίξει το γνωστό του παιχνίδι και τελικά στάθηκε ικανός στη μοναδική του καλή στιγμή στο ματς να σκοράρει με τον Λέοβατς (31'), που πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Αθανασιάδη από την απόκρουση του Πασχαλάκη.

Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΣ δεν στάθηκε ικανός να πετύχει γκολ στις δύο σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησε στο 14' με τον Ακόστα και στο 37' με τον Μαμπουλού, ενώ στο β' μέρος που πλέον ήταν αδύνατον να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο, η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν καίρια σε όλες τις παρεμβάσεις.

Μεγάλο λάθος από τον Γκράνα στο 1' που δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων σε χέρι του Τζημόπουλου και στο 10' έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μαμπουλού.

Πώς έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης τα τελευταία δύο χρόνια δεν αλλάζει ποτέ και για κανέναν λόγο το 3-5-2, τουλάχιστον όπως παρατάσσει την ομάδα του στην έναρξη του αγώνα, έτσι δεν είχει κανένα λόγο να πράξει κάτι διαφορετικό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Μαμπουλού προτιμήθηκε λόγω ταχύτητας στην κορυφή της επίθεσης ενώ δίπλα του ήταν ο Ακόστα σε πιο δημιουργικό ρόλο, από τη στιγμή που ο Ζάιρο δεν μπορούσε να συμμετάσχει λόγω της συμφωνίας των δύο ομάδων.

Από την άλλη μεριά, ο Βλάνταν Ίβιτς, όπως έπραξε και στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό και με την ίδια λογική, αποφάσισε να παίξει πιο σφιχτά λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου και για αυτό παρέταξε επίσης 3-5-2. Ο Μυστακίδης ήταν στο πλευρό του Αθανασιάδη, ενώ στην ενδεκάδα έπειτα από καιρό προτιμήθηκε ο Σάκχοφ αντί του Κάνιας που πήρε ανάσες.

Το ματς

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυναμικά, θέλοντας να πετύχει ένα γκολ που θα τον έθετε σε πλεονεκτική θέση για την υπόθεση νίκη και πιθανότατα θα το είχε πετύχει, αν στο 1' ο Γκράνας είχε το πέναλτι που ζήτησαν ορθά οι Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα, ο Τζημόπουλος στην προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα, έβαλε το δεξί του χέρι, ωστόσο ο ρέφερι θεώρησε ότι έβαλε το στήθος και δεν υπέδειξε την παράβαση. Παρά τη λανθασμένη απόφαση να μην καταλογίσει την παράβαση, ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και συνέχισε την πίεση, είτε μέσω «καθαρού» παιχνιδιού ή στατικών φάσεων έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο κλασική ευκαιρία δεν μπορούσε να δημιουργήσει.

Αντίθετα, και αφού ο προηγουμένως ο επόπτης, Καλφόγλου, στο 11' έκοψε λανθασμένα με οφσάιντ τον Μαμπουλού την ώρα που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Γλύκο, ο ΠΑΣ έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα με πρωταγωνιστή τον Ακόστα στο 20'. Ο Κούτρης από αριστερά έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του αμαρκάριστου Αργεντινού στο ύψος του πέναλτι, όμως η τελική του προσπάθεια ήταν αδύναμη με τον Γλύκο να μπλοκάρει.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ στο 31', όταν οι αλλεπάληλες σέντρες βρήκαν αντίκρισμα. Ο Μάτος σέντραρε για τον Αθανασιάδη που κινήθηκε πολύ έξυπνα ανάμεσα σε Μιχαήλ και Σκόνδρα, την κεφαλιά του επιθετικού του ΠΑΟΚ εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Πασχαλάκης, αλλά ο Λέοβατς πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

Σε ένα παιχνίδι που οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο ΠΑΣ τη μεγαλύτερη ευκαιρία του να ισοφαρίσει στο 39', όταν ο Μαμπουλού βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γλύκο, έπειτα από πάσα του Ακόστα, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Γλύκος που πρόλαβε να του κλείσει το οπτικό πεδίο.

Στο β' ημίχρονο ήταν αναμενόμενο ότι πλέον κανονικό ποδόσφαιρο δεν γινόταν να παιχτεί. Ο αγωνιστικός χώρος είχε πατηθεί από άκρη σ' άκρη στο α' μέρος και θύμιζε την κατάσταση που υπήρξε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο προ μιας εβδομάδας. Παρ' όλα αυτά, ο «Δικέφαλος» μόλις στο 48' έχασε διπλή ευκαιρία με τον πολύ κινητικό, Μυστακίδη, να σκοράρει, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Πασχαλάκης απέκρουσε.

Από πλευράς καλών στιγμών, εκεί ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, με τη σκυτάλη να παίρνουν οι δύο προπονητές και ουσιαστικά ο Βλάνταν Ίβιτς με μία αλλαγή κατάφερε να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Πέρασε στο ματς τον ξεχασμένο Χαρίση που είχε πολλά τρεξίματα και δυναμισμό στη μεσαία γραμμή και εξουδετέρωσε όλα τα ατού του ΠΑΣ.

Στο 72' και το 77' ο Κόντε ζήτησε πέναλτι σε μαρκαρίσματα των Μαλεζά και Βαρελά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε δίκιο, με το 1-0 να μένει ως τελική ιστορία του ματς.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης - Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας – Καρανίκας (66' Βιντάλ), Κούτρης, Λίλα, Γιάκος (55' Κόντε), Κοζορώνης - Ακόστα, Μαμπουλού (82' Μπέριος)

ΠΑΟΚ: Γλύκος - Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο - Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (94' Κάνιας), Κάμπος (90' Κουλούρης) – Μυστακίδης (71' Χαρίσης), Αθανασιάδης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση