ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:53
 

Κύπελλο Ελλάδας: Σκέψεις για τελικό στο Κατάρ

Οι παρασκηνιακές επαφές έχουν γίνει στο υψηλότερο επίπεδο ανάμεσα στις ομοσπονδίες των δυο χωρών

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Με τους πρώτους ημιτελικούς του κυπέλλου να είναι προγραμματισμένοι για την εβδομάδα που έρχεται, μάλλον δεν είναι λίγοι αυτοί (στα θεσμικά όργανα) ...που προσεύχονται να γίνει κάποια έκπληξη και τουλάχιστον ένας από τους ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ να μην καταφέρει να πάει στον τελικό.

Ορατό το σενάριο διεξαγωγής του τελικού στο εξωτερικό

Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, οι δύο προηγούμενοι τελικοί, μας δείχνουν πως ακόμη κι αν είναι αναμενόμενο πως θα υπάρχει ένταση και πιθανότατα επεισόδια, οι αρχές και οι ποδοσφαιρικές και κρατικές, αδυνατούν να απομονώσουν και να ελέγξουν αυτούς που γνωρίζουν πως θα πρωταγωνιστήσουν στα επεισόδια. Πολύ περισσότεροι οι ΠΑΕ... Που βέβαια δεν είναι υπεύθυνες για την τήρηση της τάξης, για να λέμε την αλήθεια.

Η δική μας εκτίμηση βάσει όλων των πληροφοριών των τελευταίων εβδομάδων, είναι πως και στις δύο ομάδες φοβούνται πολύ την περίπτωση να βρεθούν πάλι αντιμέτωποι στον τελικό, που όμως είναι η πιο πιθανή μετά την κλήρωση. Ακόμη περισσότερο το φοβάται η υπό επιτήρηση ΕΠΟ. Σύφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, από πλευράς ΕΠΟ, η σκέψη που είχε γίνει γνωστή από τα ρεπορτάζ πριν μερικές εβδομάδες, για τελικό στο εξωτερικό, δεν έχει εγκαταλειφθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πιο πρόσφατη σκέψη που έχει δοκιμαστεί για το κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει πράξη, είναι η διεξαγωγή του τελικού στο Κατάρ, σε περίπτωση που είναι τελικά ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Προφανώς η σκέψη αυτή έγινε επειδή το Κατάρ έχει δημιουργήσει μια παράδοση διεξαγωγής τέτοιων αγώνων, που αφορούν ακόμη και μη ασιατικές ομοσπονδίες.

Για παράδειγμα έγινε τώρα το αφρικανικό Super Cup, ενώ προγραμματισμένο είναι και το Super Cup της Τυνησίας. Έχει ενδιαφέρον μάλιστα αυτό, γιατί έχει ήδη αναβληθεί, επειδή οι ομάδες που το διεκδικούν, διαφωνούν για τους διαιτητές... Κάτι θυμίζει αυτό. Μάλιστα το Κατάρ έχει και παράδοση στο να διοργανώνει τέτοια ματς, ακόμη και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την κατάθεση και αποδοχή ανάλογου αιτήματος.

Πάντα σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, οι παρασκηνιακές επαφές έχουν γίνει στο υψηλότερο επίπεδο ανάμεσα στις ομοσπονδίες, αλλά προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει το ζήτημα και με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται δύσκολο. Να σημειώσουμε εδώ, πως στην διοργάνωση ανάλογων αγώνων στο Κατάρ, συνήθως παίζουν ρόλο και μεγάλες εταιρείες που μπαίνουν ως χορηγοί. Δεν ξέρω αν στην περίπτωση του ελληνικού τελικού κυπέλλου, υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Πάντως ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με την σκέψη για το Κατάρ, που είναι δύσκολο να υλοποιηθεί όπως φαίνεται ή με άλλη που να αφορά διεξαγωγή του τελικού στο εξωτεριικό, εφόσον τελικά το ζευγάρι είναι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, θεωρώ πως μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως φέτος θα γίνει με τις συνθήκες που έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια.

Για παράδειγμα δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της επανάληψης του σκηνικού του 2016. Χωρίς κόσμο δηλαδή. Όλα αυτά μοιάζουν υπερβολικά, αλλά μεταξύ μας, για μια χώρα που αδυνατεί να εγγυηθεί τα αυτονόητα σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι υπερβολικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Σχόλια αναγνωστών

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X