ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνοδος για ΑΕΖ και Αναγέννηση Δερύνειας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε σήμερα η αγωνιστική δράση του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας.

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη μεγάλη Κατηγορία, ιστορική άνοδος και για την ΑΕΖ Ζακακίου.

Δραματικό φινάλε στο Μακάρειο Στάδιο και το γκολ του Γιαννακού στο 89'  στο 1-1 με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας  χάρισε την άνοδο στην Αναγέννηση Δερύνειας. Διαβαθμίστηκαν Διγενής Ορόκλινης, Ν&Σ Ερήμης και Ελπίδα Ξυλοφάγου.

Γιαννακού και η άνοδος αλλού

Απίστευτη εξέλιξη στο ματς της χρονιάς στη δεύτερη κατηγορία, με τον Γιαννακού να ισοφαρίζει στο 89’ μέσα στο «Μακάρειο» και με το 1-1 να στέλνει την Αναγέννηση στην πρώτη κατηγορία!

Η δύναμη της έδρας μίλησε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να δείχνει διάθεση να πιέσει και από μια σέντρα του Χριστοφίδη, ο Αντωνίου άνοιξε με ψηλοκρεμαστό πλασέ το 1-0.

Το γκολ έδωσε ενθουσιασμό, όμως η αποχώρηση του Μγκούμνι στο 18’ λόγω τραυματισμού ήρθε να τον ηρεμήσει. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης σε γενικές γραμμές, με την Αναγέννηση να προσπαθεί κι αυτή να γίνει απειλητική. Με το σουτ του Ουέσλεμ στο 31’ το κατάφερε αλλά ο Σάλβα ήταν εκεί. Οι «μαυροπράσινοι» απείλησαν κι αυτοί με στημένες φάσεις, ενώ είχαν και γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τον Λοίζου στο 39’.

Ο Αδάμου άλλαξε κάποια πράγματα με αλλαγές στο δεύτερο μέρος, αλλά τη μεγάλη φάση που έψαχνε δεν μπόρεσε να τη βρει. Έμοιαζε αποκομμένος ο Κυπριανού και έτσι από στημένες φάσεις ήταν η ελπίδα για κάτι καλό. Οπόταν η επιλογή του Σολωμού έμοιαζε επιβεβλημένη και μπήκε στο 72’ για να δώσει ύψος στην επίθεσή του.

Τελικά, αυτές οι στημένες φάσεις ήταν που έκριναν και την άνοδο, με την εκτέλεση φάουλ του Θεράποντος στο 89’ και το τελείωμα του Γιαννακού που άλλαξε την ιστορία του αγώνα και της χρονιάς ολόκληρης.

Ολυμπιακός(Μιχαήλ): Σάλβα, Νικολάου, Σαμάρας, Χριστοφίδης, Παπαστεριανός, Πολυκάρπου, Σουάρεζ(81’ Γαβριηλίδης), Μάρτος, Αντωνίου(48’ Λουβαρής), Παχίπης, Μγκούνι(18’Λοίζου)

Αναγέννηση(Αδάμου): Μάστρου, Φωτίου, Σωτηρίου, Μούσιης, Ντιαλό, Βλασόπουλος, Κολάνης(46’ Γιαννακού), Γουέσλεμ, Οπόνγκ(61’ Θεράποντος), Κουλλούρης(72’ Σολωμού), Κυπριανού.

Γιορτάζει το Ζακάκι!

Η ΑΕΖ Ζακακίου νίκησε την Ομόνοια Αραδίππου με 2-0 και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισοζυγισμένο. Οι παίκτες της ΑΕΖ φάνηκαν αρκετά επηρεασμένοι από το συσσωρευμένο άγχος όμως κατάφεραν να σκοράρουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η ομάδα του Ζακακίου άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό με ένα σουτ του Ταξιάρχη.

Αυτό το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών του Μαρτίδη οι οποίοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι στην επανάληψη. Η ΑΕΖ «κλείδωσε» τη νίκη και την άνοδο στο 57ο λεπτό με μια ωραία εκτέλεση φάουλ από το γερόλυκο των γηπέδων, Αλέξη Γαρπόζη. Η Ομόνοια Αραδίππου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Τσιάκκα στο 55ο λεπτό.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της ΑΕΖ να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την ιστορική άνοδο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση