ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:12
 

ΚΟΠ: Μέτρα για στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή και κίνητρα στα Σωματεία

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν και οι οποίες έχουν συμπεριληφθούν στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος CYTA...

Newsroom 24sports

Με γνώμονα την προώθηση και την στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή και αφού λήφθηκαν υπόψιν και οι θέσεις των Σωματείων, η σημερινή Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ κατέληξε σε ομόφωνες αποφάσεις που αφορούν συγκεκριμένα μέτρα αλλά και σημαντικά κίνητρα προς τα Σωματεία για χρησιμοποίηση Κυπρίων ποδοσφαιριστών.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν και οι οποίες έχουν συμπεριληφθούν στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος CYTA, είναι οι ακόλουθες:

Αγωνιστική Περίοδος 2018/19

Από την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, οι θέσεις των ποδοσφαιριστών στο Φύλλο Αγώνος μειώνονται σε είκοσι από είκοσι δύο. Τρείς από τους είκοσι ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνος πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Κύπρου.

Όσο αφορά τον πιο πάνω κανονισμό, σε περίπτωση που Σωματείο δεν δηλώσει τους τρείς ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνα, τότε η θέση ή θέσεις θα μένουν κενές στο φύλλο αγώνος. Σε αντίθεση περίπτωση θα υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ, για κάθε ποδοσφαιριστή που θα δηλώνετε σε κάθε μια από τις τρεις θέσεις που αναφέρονται πιο πάνω.

Παραμείνει ο κανονισμός για χρησιμοποίηση δύο ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ πριν την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Σε σχέση με τον πιο πάνω κανονισμό, αυξάνεται το πρόστιμο για μη χρησιμοποίηση σε 2000 ευρώ από 1500 ευρώ για τον κάθε ποδοσφαιριστή.

Επιβράβευση Σωματείων για χρησιμοποίηση Ποδοσφαιριστών που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ πριν την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους:

Για την περίοδο 2018/19, η ΚΟΠ θα επιβραβεύσει όσα Σωματεία τηρήσουν τον κανονισμό και χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές στην αρχική τους ενδεκάδα, σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος, με ίσο διαμερισμό του ποσού των 200.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα για την περίοδο 2018/19, η ΚΟΠ θα επιβραβεύσει το Σωματείο με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστών που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ πριν το 18ο έτος της ηλικίας τους στο Πρωτάθλημα Cyta με 20.000 ευρώ.

Κατάλογος Α΄Ποδοσφαιριστών

 Όσο αφορά τον κατάλογο Α των ομάδων, πλέον δεν είναι υποχρεωτικό στους δέκα ποδοσφαιριστές, οι τρεις να προέρχονται από την δική τους Ακαδημία και ο κανονισμός διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Στον Κατάλογο Α θα πρέπει απαραίτητα να εγγράφονται και τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο μητρώο (αρχείο ποδοσφαιριστών) της ΚΟΠ. Σε περίπτωση που το Σωματείο δεν δηλώσει και τους δέκα ποδοσφαιριστές, ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των δέκα ποδοσφαιριστών.

Αγωνιστική Περίοδος 2019/2020

Για την αγωνιστική περίοδο 2019/2020 παραμείνει ο Κανονισμός για χρησιμοποίηση δύο ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ πριν την συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας τους, αλλά αυξάνετε το πρόστιμο για μη χρησιμοποίηση του δεύτερου ποδοσφαιριστή από 2000 ευρώ σε 6500 ευρώ.

Επίσης παραμένει ο κανονισμός για το φύλλο αγώνος όπως στην αγωνιστική περίοδο 2018/2019.

Για τη περίοδο 2019/20 η ΚΟΠ θα διαμοιράσει ποσό 180.000 ευρώ, σε όλες τις ομάδες που θα χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστές που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ πριν την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.

Το ποσό θα διαμοιραστεί ανάλογα με τον χρόνο συμμετοχής που θα δώσουν οι ομάδες σε ποδοσφαιριστές που εμπίπτουν στο πιο πάνω κανονισμό. Επίσης επιπρόσθετο ποσό 20.000 ευρώ θα δοθεί σε κάθε μία από τις δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου που είχαν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ πριν την συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας τους.

Προκηρύξεις Πρωταθλήματος Cyta και Κυπέλλου Coca - Cola

Πέραν των πιο πάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ προχώρησε, μεταξύ άλλων, στις πιο κάτω αλλαγές στις προκηρύξεις του Πρωταθλήματος Cyta και του Κυπέλλου Coca – Cola.

-Σε μεταγραφική περίοδο, οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να προσθέσουν μέχρι και δύο ποδοσφαιριστές στον κατάλογο Α’ ή Β’ μέχρι και 24 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, νοουμένου ότι υπάρχουν κενές θέσεις στους καταλόγους.

-Στα ντέρμπι του Πρωταθλήματος Cyta ή του Κυπέλλου Coca – Cola, θα γίνονται συσκέψεις ασφαλείας την ημέρα του αγώνα, στην παρουσία του Παρατηρητή.

-Ποδοσφαιριστής που συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό κιτρίνων καρτών στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Coca – Cola, οι κίτρινες κάρτες θα διαγράφονται και θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: This is Σόφο!

ΑΕΛ: This is Σόφο!

Ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Κύπρου
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
X