ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την πόλωση επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε ιδιαιτέρως τους τόνους

Newsroom Κ, Αθήνα

Τα πρώτα δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αρχίσει να φαίνονται και δείχνουν «επιστροφή στο παρελθόν», δηλαδή στην πόλωση. Το τελευταίο 24ωρο, με αφορμή το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε ιδιαιτέρως τους τόνους, με πληθώρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να «βομβαρδίζουν» με μπαράζ παρεμβάσεων, σε ΜΜΕ και Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση για όλη την γκάμα των θεμάτων που έχει ανοίξει.

Αν κάποιος θέλει να εξαγάγει συμπεράσματα για το «πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ», μπορεί να σταθεί σε δύο φράσεις του εισηγητή του κόμματος στο σχέδιο νόμου, του κ. Χρήστου Σπίρτζη, με τις οποίες έδωσε τον κεντρικό τόνο της αντιπαράθεσης. Ο τέως υπουργός μεταξύ άλλων μίλησε για «σκληρή κομματικοποίηση του κράτους» και για «παλινόρθωση του κράτους της Δεξιάς». Αμφότερες οι φράσεις παραπέμπουν στο παρελθόν και συγκεκριμένα σε ρητορική ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, κάτι που προμηνύει τι θα δούμε από Σεπτέμβριο να εκτυλίσσεται.

Απόδειξη πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα κινηθεί σε αυτή τη λογική είναι ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις πολλών στελεχών του κόμματος, κάτι που δείχνει πως αποτελεί κεντρική επιλογή. Ενδεικτικά ο κ. Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για «άλωση του κράτους», ενώ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε (News 24/7) πως η κυβέρνηση «δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο», εστιάζοντας στο λεγόμενο, πριν από τις εκλογές, «ηθικό πλεονέκτημα». Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση αναστέλλει «το άρθρο 13 παράγραφος Α του ποινικού κώδικα που ορίζει τι είναι ο υπάλληλος Δημοσίου και στο οποίο βασίζεται ο νόμος περί ποινικής ευθύνης υπουργών». Εν συνεχεία προσέθεσε πως έτσι ενδέχεται «να οδηγηθούμε σε μη αξιόποινο για όλα τα αδικήματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται η δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα από τον υπουργό».

Την ίδια ώρα, η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ακόμη έναν άξονα: να αναδεικνύει τις πολιτικές της διακυβέρνησής του που συνεχίζει να εφαρμόζει η Ν.Δ. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε εκτενής αναφορά στη διατήρηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. «Η τοποθέτηση νέας επικεφαλής στο Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης αποτελεί όψιμη αναγνώριση από τη Ν.Δ. της αναγκαιότητας ύπαρξης και λειτουργίας ενός θεσμού που ίδρυσε και στήριξε ο Αλέξης Τσίπρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας πως η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση είχε αμφισβητήσει τη χρησιμότητά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X