ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

CEO Google: Καμία Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι τέλεια

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τα «απαράδεκτα», όπως τα χαρακτήρισε, λάθη που έκανε εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας

Kathimerini.gr

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τα λάθη που έκανε εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας που δημιουργεί εικόνες κατ’ εντολή.

Σε ένα εσωτερικό του υπόμνημα το βράδυ της Τρίτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Google αναφέρθηκε στα λάθη του συστήματος Α.Ι. που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media, αναγκάζοντας την εταιρεία να θέσει εκτός λειτουργίας τη δυνατότητα δημιουργίας εικόνων κατόπιν περιγραφής, μέσω του συστήματος Gemini.

Ο Πιτσάι χαρακτήρισε τα ζητήματα «προβληματικά» και δήλωσε ότι «προσέβαλαν τους χρήστες και έδειξαν προκατάληψη».

Η Google εισήγαγε την ψηφιακή «γεννήτρια» εικόνων νωρίτερα αυτό το μήνα μέσω του Gemini, της ομάδας μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν εντολές για τη δημιουργία μιας εικόνας, αλλά την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες ανακάλυψαν ιστορικές ανακρίβειες που έγιναν viral στο διαδίκτυο και η εταιρεία απενεργοποίησε τη λειτουργία την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι θα την επαναφέρει τις επόμενες εβδομάδες.

«Γνωρίζω ότι ορισμένες από τις απαντήσεις προσέβαλαν τους χρήστες μας και έδειξαν προκατάληψη – για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και κάναμε λάθος», δήλωσε ο Πιτσάι. «Καμία τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι τέλεια, ειδικά σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης του κλάδου, αλλά γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι υψηλός για εμάς».

Η Google είχε μετονομάσει το chatbot της από Bard που λεγόταν αρχικά, σε Gemini. Στο υπόμνημα του Πιτσάι αναφέρεται ότι οι ομάδες εργάζονται νυχθημερόν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ότι η εταιρεία θα προβεί σε βελτιώσεις.

«Πάντα προσπαθούσαμε να παρέχουμε στους χρήστες χρήσιμες, ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες στα προϊόντα μας», έγραψε ο Πιτσάι στο υπόμνημα. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι τα εμπιστεύονται. Αυτή πρέπει να είναι η προσέγγισή μας για όλα τα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση