ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστροφή στο παρελθόν: Αστροφυσικός στις ΗΠΑ ετοιμάζει μηχανή του χρόνου

Ο 69χρονος πιστεύει ότι το τούνελ με φως από λέιζερ που έχει δημιουργήσει μπορεί να στέλνει μηνύματα στο χρόνο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το παρελθόν είναι, λένε κάποιοι, μια… ξένη πατρίδα. Μια πατρίδα ωστόσο που οι περισσότεροι θα θέλαμε να επισκεφτούμε ξανά, κάτι το οποίο βεβαίως δεν γίνεται. Η μήπως όχι; Αρκετοί επιστήμονες φαίνεται πως έχουν διαφορετικοί άποψη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αστροφυσικός Ρον Μάλετ ο οποίος και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής και της καριέρας του στην ιδέα ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό. Ο καθηγητής θεωρητικής φυσικής του πανεπιστημίου Κονέκτικατ δουλεύοντας πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ δημιούργησε εκτός των άλλων το ντοκιμαντέρ : «Πώς να φτιάξεις μια μηχανή του χρόνου».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο  69χρονος πιστεύει ότι το τούνελ με φως από λέιζερ που έχει δημιουργήσει μπορεί να στέλνει μηνύματα στο χρόνο και πιστεύει ότι στο μέλλον θα ολοκληρώσει τη «μηχανή του χρόνου» του. Η σύλληψη της ιδέας ήρθε πολύ καιρό πριν όταν και σε ηλικία 10 ετών έχασε τον πατέρα του. Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν το ταξίδι στο παρελθόν του είχε γίνει εμμονή.

«Είχα παθιαστεί με την ιδέα ότι θα έβλεπα τον πατέρα μου ξανά και ότι θα μπορούσα να ελέγξω το χρόνο μια μέρα. Ότι είμαι σήμερα, όλη μου η προσωπικότητα, η φυσική, προήλθαν από την αγάπη μου για τον πατέρα, Απέκτησα ένα στόχο, μια αποστολή», έλεγε χαρακτηριστικά.

Για τους περισσότερους, ο αστροφυσικός που αφιέρωσε τη ζωή του στην μελέτη των μαύρων τρυπών, την θεωρία της σχετικότητας σε συνάρτηση με τον παράγοντα χρόνου και βαρύτητας ακολουθώντας το παράδειγμα του Αινσταιν, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να βρει τον ακόμη πιο μακρινό προορισμό του. Ενδεχομένως να μην φτάσει εκεί και ποτέ...

Όπως και να έχει η ιστορία του αποτελεί ένα άμεσο παράδειγμα του πως μια οδυνηρή παιδική ανάμνηση σε συνδυασμό με την δύναμη της αγάπης αλλά και την ελπίδα των ονείρων και των ανθρώπινων φιλοδοξιών δίνει το έναυσμα σε μια επιδίωξη «ελέγχου» του πεπρωμένου μας σε ένα άγνωστο σύμπαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

a hero

Mariana
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση