ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Netflix - Μειώνει τις τιμές σε πάνω από 30 χώρες για να προσελκύσει νέους συνδρομητές

Η συνδρομητική πλατφόρμα θέλει να προσθέσει νέους χρήστες.

Το Netflix μειώνει τις τιμές των συνδρομών σε περισσότερες από 30 χώρες, καθώς ο κολοσσός του streaming προσπαθεί να διατηρήσει τον ρυθμό αύξησης νέων συνδρομητών (η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε σχεδόν 5% την Πέμπτη).

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, μειώσεις τιμών εφαρμόστηκαν σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, της υποσαχάριας Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, μεταξύ άλλων. Οι μειώσεις ισχύουν μόνο για ορισμένα πακέτα του Netflix, και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν έως και το 50%.

Ανάμεσα στις χώρες που έπεσαν οι τιμές είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κένυα, το Ιράν, η Βενεζουέλα και η Κροατία, σύμφωνα με το BBC.

Μεγάλος ανταγωνισμός, μικρότερα έσοδα ανά συνδρομητή

Τους τελευταίους 12 μήνες ο ανταγωνισμός στον κλάδο του streaming εντείνεται, ενώ η αυξημένη ζήτηση που είχε οδηγήσει σε «έκρηξη» νέων συνδρομών εν μέσω πανδημίας έχει αρχίσει πλέον να εξασθενεί. Παράλληλα πολλοί καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους λόγω των φόβων για πιθανή ύφεση. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι εταιρείες αναγκάζονται να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους.

Το Netflix, το οποίο δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες, επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιό του σε νέες αγορές, καθώς οι αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά είναι κορεσμένες. Πριν λίγες ημέρες είχε παρουσιάσει σχέδιά για τον περιορισμό του φαινομένου κοινής χρήσης κωδικών από χρήστες που δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό.

Η εταιρεία πρόσθεσε περίπου 7,6 εκατομμύρια συνδρομητές το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Όμως στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η πλατφόρμα είχε χάσει συνδρομητές, την ώρα που ανταγωνιστές της όπως η Paramount+ και η Disney+ έβλεπαν τους πελάτες τους να αυξάνονται.

Τα έσοδα ανά συνδρομητή μειώθηκαν κατά μέσο όρο σε όλες τις περιοχές, τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022.

«Πάντα διερευνούμε τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία των μελών μας. Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ενημερώνουμε την τιμολόγηση των προγραμμάτων μας σε ορισμένες χώρες», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μειώσεις των τιμών.

Πηγές: Wall Street Joournal, CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Με αφορμή την έρευνα για υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς που πρωταγωνιστεί σε ερωτικό βίντεο
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ