ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποδήλατο που μετατρέπει την ανθρώπινη ενέργεια σε ηλεκτρική

Το Gen Bike αποτελεί μια καινοτομία, μια ιδέα και έναν σχεδιασμό της ΑΕΝΑΟΣ του Ηρακλείου της Κρήτης. Πρόκειται για μία έξυπνη, αλλά απλή μηχανή, η οποία μπορεί να μετατρέπει την κινητική σε ηλεκτρική ενέργεια.

Το Gen Bike είναι ουσιαστικά μια εφαρμογή που μπορεί να είναι χρήσιμη σε τροχόσπιτα, στο κάμπινγκ κ.λπ. ή ακόμη και για αστική χρήση, με τη σύνδεση του σταθερού δικτύου. Με λίγα λόγια, κάνοντας ποδήλατο, το παραγόμενο έργο, αντί να μετατρέπεται σε θερμότητα, γίνεται ηλεκτρική ενέργεια.

Με την εφαρμογή του Gen Bike και με μια μέση παραγωγή 100-400W, η συσκευή μπορεί συνεχώς να τροφοδοτεί προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως MP3, κινητά τηλέφωνα, tablets, υπολογιστές, lap-top, φώτα, τηλεόραση κ.ά.

Επίσης, μπορεί να αποθηκευτεί σε κατάλληλους συσσωρευτές και να αποδοθεί όποτε και όπως χρειαστεί, μέσω ενός αυτόνομου συστήματος ή να είναι συμπληρωματικό μέρος αυτού.

Η διαδικασία είναι στην τελική της φάση και απομένουν λεπτομέρειες, έτσι ώστε το Gen Bike να βγει στην αγορά της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση