ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποζημίωση της Google για παραβίαση απορρήτου του «incognito mode»

Ο ψηφιακός κολοσσός κατέληξε σε συμβιβασμό για αγωγή που αξιώνει 5 δισ. δολάρια

ΠΗΓΗ: Associated Press

Η Google συμφώνησε να διευθετήσει μια αγωγή απορρήτου με αξιώσεις 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την κατηγορία ότι κατασκόπευε άτομα που χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία «ανώνυμης περιήγησης» (incognito mode) στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome της εταιρείας – μαζί με παρόμοιες «ιδιωτικές» λειτουργίες σε άλλα προγράμματα περιήγησης – για να παρακολουθούν τη χρήση του Διαδικτύου τους.

Η ομαδική αγωγή που κατατέθηκε το 2020 ανέφερε ότι η Google παραπλάνησε τους χρήστες πιστεύοντας ότι δεν θα παρακολουθούσε τις δραστηριότητές τους στο Διαδίκτυο ενώ χρησιμοποιούν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Υποστήριξε ότι οι διαφημιστικές τεχνολογίες και άλλες τεχνικές της Google συνέχισαν να καταγράφουν λεπτομέρειες για τις επισκέψεις και τις δραστηριότητες των χρηστών στον ιστότοπο παρά τη χρήση της υποτιθέμενης «ιδιωτικής» περιήγησης.

Οι ενάγοντες κατηγόρησαν επίσης ότι οι δραστηριότητες της Google απέδωσαν ένα «ανεξήγητο θησαυροφυλάκιο πληροφοριών» σχετικά με τους χρήστες που πίστευαν ότι είχαν λάβει μέτρα για την προστασία του απορρήτου τους. Ο διακανονισμός, που επιτεύχθηκε την Πέμπτη, πρέπει να εγκριθεί από ομοσπονδιακό δικαστή.

Οι όροι του δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η αγωγή αρχικά ζητούσε 5 δισ. δολάρια για λογαριασμό των χρηστών. οι δικηγόροι των εναγόντων είπαν ότι αναμένουν να υποβάλουν στο δικαστήριο μια οριστική συμφωνία διευθέτησης έως τις 24 Φεβρουαρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Associated Press

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση