ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αστεροειδής μπορεί να πέσει στη Γη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2046

Ο αστεροειδής με την ονομασία 2023 DW, πλάτους 50 μέτρων, σύμφωνα με την ESA προβλέπεται πως θα χρειαστεί πάνω από δύο δεκαετίες, ίσως και τρεις, για να φτάσει τον πλανήτη μας

Ένας μεγάλος αστεροειδής θα μπορούσε να πλήξει τη Γη, καταστρέφοντας για τους ερωτευμένους την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά του έτους 2046, προβλέπουν ειδικοί.

Ο αστεροειδής με την ονομασία 2023 DW, πλάτους 50 μέτρων, προβλέπεται πως θα χρειαστεί πάνω από δύο δεκαετίες, ίσως και τρεις, για να φτάσει τον πλανήτη μας.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) ανακάλυψε τον 2023 DW στις 26 Φεβρουαρίου και υπολογίζει πως έχει 1 στις 607 πιθανότητες να επηρεάσει τη Γη. Μάλιστα, η ESA προέβλεψε πως ο αστεροειδής θα μπορούσε δυνητικά να πλήξει τη Γη στις 14 Φεβρουαρίου του 2046.

Ο αστεροειδής εκτιμάται πως έχει μήκος μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων – αν και σύμφωνα με τους ειδικούς το μέγεθός του ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερο.

Οι επιστήμονες ενέταξαν τον 2023 DW στη λεγόμενη «λίστα κινδύνου» -που περιλαμβάνει με λεπτομέρειες τα όλα εκείνα τα αιρούμενα στο διάστημα αντικείμενα που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη Γη- και τη βαθμολόγησαν με 1 στην Κλίμακα Τορίνου -μέθοδο που αναπτύχθηκε το 1999 και αξιολογεί τον δείκτη επικινδυνότητας πιθανής πρόσκρουσης ουράνιου σώματος στη Γη.

Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κέντρου για Κοντινά στη Γη Αντικείμενα της NASA, σημαίνει πως ο αστεροειδής «δεν ενέχει ασυνήθιστο επίπεδο κινδύνου» και «η πιθανότητα σύγκρουσης είναι εξαιρετικά απίθανη, χωρίς λόγο δημόσιας προσοχής ή ανησυχίας».

Παρόλα αυτά, το 2023 DW ξεχωρίζει από τους άλλους 1.448 αστεροειδείς στη λίστα κινδύνου, καθώς είναι ο μόνος με βαθμολογία μεγαλύτερη του 0.

Ο κίνδυνος να συγκρουστεί με τη Γη είναι προς το παρόν «πολύ μικρός» επιβεβαιώνει το γραφείο συντονισμού πλανητικής άμυνας της NASA. 

Πηγή: Guardian 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Με αφορμή την έρευνα για υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς που πρωταγωνιστεί σε ερωτικό βίντεο
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ