ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεύτερη στην Αφρική κατατάσσεται η Αίγυπτος στην ταχύτητα του διαδικτύου

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορικής της χώρας, Αμρ Τααλάτ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη δεύτερη θέση σε όλη την Αφρική σε ότι αφορά την ταχύτητα του διαδικτύου καταλαμβάνει η Αίγυπτος.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορικής της χώρας, Αμρ Τααλάτ, αναφέροντας ότι η μέση ταχύτητα στο διαδίκτυο στην Αίγυπτο ξεπερνά πλέον τα 30 Mbps το 2019, μία μέση ταχύτητα κατά πολύ υψηλότερη του 2018 που έφτανε μόλις τα 5,7 Mbps.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο κ. Τααλάτ, συνομιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Καΐρου, εξηγώντας τις προσπάθειες του κράτους σε αυτόν τον τομέα, ως αποτέλεσμα ενός προγράμματος για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των υποδομών, συμβάλλοντας στην βέλτιστη ικανότητα απορρόφησης της ζήτησης στο Διαδίκτυο και των υψηλών φορτίων κατά την τρέχουσα περίοδο.

Μάλιστα, κάνοντας λόγο ειδικά για την περίοδο αυτή που σηματοδοτείται από την παγκόσμια κρίση του κορονοϊού, τόνισε η σημασία του Ίντερνετ λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός επεσήμανε ότι η χώρα του είναι σε θέση να ξεπεράσει την πανδημική κρίση και ότι η Κυβέρνηση εργάζεται ομαδικά για να αντιμετωπίσει τυχόν μελλοντικές επιπτώσεις, εξηγώντας τις προσπάθειες του Υπουργείου να στηρίξει τα σχέδια του κράτους σε αυτό το θέμα παρέχοντας μια βιώσιμη υπηρεσία στους πολίτες και προωθώντας μία σειρά πρωτοβουλιών που να στοχεύουν στο να παρακινήσουν τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους και να υποστηρίξουν διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της ηλεκτρονικής εργασίας.

Τέλος, πρόσθσε ότι η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου στην προσέλκυση επενδύσεων σε νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα των επικοινωνιών και των ψηφιακών τεχνολογιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

X