ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δορυφόρος της NASA θα «πέσει» σήμερα στη Γη

Η ανακοίνωση του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

Kathimerini.gr

Ένας παλιός δορυφόρος της NASA αναμένεται να πέσει στη Γη σήμερα, 19 Απριλίου, αλλά οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες να αποτελέσει κίνδυνο είναι μικρές.

Ο λόγος παροπλισμένο διαστημικό σκάφος, γνωστό ως Rhessi, το οποίο θα πέσει στην ατμόσφαιρα το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τη NASA και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η NASA δήλωσε την Τρίτη ότι η τοποθεσία επανεισόδου του σκάφους δεν αποκαλύπτεται, δεδομένης της παρατεταμένης αβεβαιότητας σχετικά με το πότε και πού μπορεί να πέσει.

Πιθανό να πέσουν τμήματά του στη Γη

Το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου, βάρους 300 κιλών, αναμένεται να καεί καθώς θα εισέρχεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ωστόσο κάποια τμήματα δεν αποκλείεται να πέσουν στη Γη.

Η διαστημική υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο κίνδυνος να τραυματιστεί κανείς από τα κομμάτια του δορυφόρου που θα πέσουν στη Γη είναι «χαμηλός« – περίπου μία πιθανότητα στις 2.467.

Το σκάφος Rhessi – συντομογραφία του Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager – τέθηκε σε τροχιά το 2002 για να μελετήσει τον ήλιο.

Πριν σταματήσει το 2018 λόγω προβλημάτων επικοινωνίας, ο δορυφόρος παρατηρούσε ηλιακές εκλάμψεις καθώς και στεμματικές εκτοξεύσεις μάζας από τον ήλιο.

Κατέγραψε περισσότερα από 100.000 συμβάντα σε εικόνες σε ακτίνες-Χ και ακτίνες-Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Space  |  ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση