ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Google: Επένδυση 2 δισ. στο αντίπαλο δέος του ChatGPT

Η νέα κατάσταση δημιουργεί εμμέσως μια ασυνήθιστη συνεργασία της Google με την Amazon, τον αντίπαλό της στις υπηρεσίες cloud

H Google συμφώνησε να επενδύσει 2 δισ. στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης «Anthropic», σε μια προσπάθεια να εδραιώσει τη σχέση της με την δημοφιλή νεοφυή επιχείρηση, πυροδοτώντας έτσι τη φρενίτιδα της Silicon Valley για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 500 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια που θα επενδυθούν με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε εκπρόσωπος της Anthropic στο CNBC. Η επένδυση προστίθεται στα 550 εκατ. δολάρια που η Google επένδυσε στην Anthropic νωρίτερα φέτος. Είχε προηγηθεί μια άλλη μεγάλη επένδυση μετατρέψιμων χρεογράφων στην Anthropic από την Amazon.com Inc. ύψους έως και 4 δισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος.

Η Anthropic αναπτύσσει το πρόγραμμα Claude 2, αντίπαλο δέος του chatbot του ChatGPT της OpenAI, το οποίο χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Slack, η Notion και η Quora. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 και -εκτός από την Google- έχει λάβει χρηματοδότηση από τις Salesforce και Zoom και η αξία της αποτιμήθηκε νωρίτερα φέτος στα 4,1 δισ. δολάρια.

Το Claude 2 έχει τη δυνατότητα να συνοψίζει μέχρι περίπου 75.000 λέξεις, που θα μπορούσε να είναι το μήκος ενός βιβλίου. Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν μεγάλα σύνολα δεδομένων και να ζητούν περιλήψεις με τη μορφή σημειώματος, επιστολής ή ιστορίας. Το ChatGPT, αντίθετα, μπορεί να χειριστεί περίπου 3.000 λέξεις.

Η νέα κατάσταση δημιουργεί εμμέσως μια ασυνήθιστη συνεργασία της Google με την Amazon, τον αντίπαλό της στις υπηρεσίες cloud. Ουσιαστικά φέρνει τους δύο τεχνολογικούς γίγαντες αντιμέτωπους με τη Microsoft Corp., η οποία επενδύει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στον ανταγωνιστή της Anthropic, την OpenAI. Σημειωτέον ότι το chatbot της Anthropic, το Claude, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη και στη μείωση της προκατάληψης στην τεχνολογία.

Πηγή: moneyreview.gr, CNBC και Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Geek  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση