ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μίρα Μουράτι: Ποια είναι η 35χρονη πίσω από το ChatGPT;

Αυτό που δεν είναι μέχρι τώρα ευρέως γνωστό, είναι ότι πίσω από την εν λόγω επιτυχία, κρύβεται μία νεαρή γυναίκα

Money Review

Για τα καλά φαίνεται πως έχει μπει στις ζωές μας το ChatGPT, το οποίο είναι πλέον γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως.

Η εφαρμογή λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή μιας διαδικτυακής συνομιλίας μέσω κειμένου, χρησιμοποιώντας την τεχνική νοημοσύνη, δημιουργήθηκε από την startup OpenAI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και έγινε διαθέσιμη στο κοινό τον Νοέμβριο του 2022, καταφέρνοντας μέσα σε μόλις λίγους μήνες να τραβήξει την προσοχή όλης της υφηλίου.

Μίρα Μουράτι: Ποια είναι η 35χρονη πίσω από το ChatGPT; -1Αυτό που δεν είναι όμως μέχρι τώρα ευρέως γνωστό, είναι ότι πίσω από την εν λόγω επιτυχία, κρύβεται μία νεαρή γυναίκα, η οποία δεδομένης και της εν λόγω επιτυχίας είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο λόγος για την 35χρονη Μίρα Μουράτι, η οποία είναι Chief Technology Officer (CTO) της OpenAI.

Η Μουράτι εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 2018 και πριν ξεκινήσει να δουλεύει για την startup, είχε ήδη ένα ιδιαίτερα καλό βιογραφικό, αφού είχε εργαστεί στη Goldman Sachs, την Tesla και άλλες εταιρείες που ειδικεύονται σε τομείς όπως η αεροδιαστημική και η πληροφορική.

Ο «εγκέφαλος» του ChatGPT διαθέτει πτυχίο μηχανικής από το Dartmouth, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Η Μουράτι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο. Οι γονείς της φαίνεται να είναι ινδικής καταγωγής, ωστόσο, το επώνυμό της δείχνει πως έχει αλβανικές ρίζες.

Ανησυχεί για την τεχνητή νοημοσύνη

Πρόσφατα, η ίδια η Μουράτι εξέφρασε τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη να πέσει σε λάθος χέρια.

«Μπορεί να γίνει κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης ή να χρησιμοποιηθεί από κακούς. Επομένως, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πώς ρυθμίζεται η χρήση αυτής της τεχνολογίας παγκοσμίως. Πώς ρυθμίζεται η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις ανθρώπινες αξίες;» είπε στο περιοδικό Time.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση