ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπελάδες για το ChatGPT: Κινδυνεύει με μήνυση για δυσφήμιση

Ετοιμος να μηνύσει την OpenAI για δυσφήμιση είναι ένας δήμαρχος στην Αυστραλία

Kathimerini.gr

Αρκετοί έχουν προσέξει ότι αν ρωτήσεις το ChatGPT «ποιος είναι ο τάδε», συνήθως το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δίνει εντελώς άκυρες απαντήσεις. Ωστόσο, ένας δήμαρχος στην Αυστραλία εκνευρίστηκε τόσο από την απάντηση που σκέφτεται να μηνύσει την OpenAI.

Ολα ξεκίνησαν όταν φίλοι του Μπράιαν Χουντ, δημάρχου του Hepburn Shire (120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μελβούρνης), τον ενημέρωσαν ότι το ChatGPT διέδιδε ψέματα για τον ίδιο. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε «ποιος είναι ο Μπράιαν Χουντ», το bot απάντησε ότι «βρέθηκε ένοχος σε σκάνδαλο δωροδοκίας με θυγατρική της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000».

Αν πράγματι γίνει μήνυση για δυσφήμιση, τότε θα είναι η πρώτη του είδους παγκοσμίως κατά του ChatGPT

Το σκάνδαλο είναι πράγματι υπαρκτό και ο Χουντ όντως δούλευε στη θυγατρική αυτή. Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, δεν ήταν ο Χουντ εκείνος που ενεπλάκη στο σκάνδαλο δωροδοκιών από ξένους αξιωματούχους, αλλά αυτός που γνωστοποίησε στις αρχές την όλη υπόθεση.

Οι δικηγόροι του Χουντ έστειλαν επιστολή στην OpenAI στις 21 Μαρτίου, ζητώντας εντός ενός μήνα να διορθώσει το ζήτημα, αλλιώς θα προχωρήσουν σε μήνυση. Η εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Αν πράγματι γίνει μήνυση για δυσφήμιση, τότε θα είναι η πρώτη του είδους παγκοσμίως κατά του ChatGPT.

«Πρόκειται για ορόσημο καθώς θα είναι η πρώτη φορά εφαρμογής του νόμου περί δυσφήμισης στο καινούργιο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης», σχολίασε δικηγόρος της εταιρείας που εκπροσωπεί τον Χουντ.

Με βάση τη νομοθεσία της Αυστραλίας, ο δήμαρχος μπορεί να διεκδικήσει πόσο έως 400.000 αυστραλιανά δολάρια (περίπου 247.000 ευρώ) σε αποζημίωση.

 

Mε πληροφορίες από Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Για τον διαγωνισμό, τις εξελίξεις και προκλήσεις για την Κύπρο, μιλά στην «Κ» ο τέως υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος ...
Του Παύλου Νεοφύτου
 |  ΝΕΑ
Για τον διαγωνισμό, τις εξελίξεις και προκλήσεις για την Κύπρο μιλά στην «Κ» ο τέως υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ