ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

NASA: Τα νυχτερινά φώτα της Γης

Τα νυχτερινά φώτα της Γης αναδεικνύουν την ανθρώπινη δραστηριότητα στην επιφάνεια του πλανήτη

Μία βραδινή εικόνα της Γης από λήψεις δορυφόρων ανάρτησε η NASA στο Instagram, δίνοντας «μια σαφή εικόνα των μοτίβων των κατοικημένων περιοχών στον πλανήτη».

Δορυφορικές εικόνες της Γης αποτυπώνουν τα νυχτερινά φώτα και το «πώς οι άνθρωποι διαμόρφωσαν τον πλανήτη και φώτισαν το σκοτάδι» σχολιάζει η NASA.

Η εικόνα αναδεικνύει τα νυχτερινά φώτα της Γης, όπως είχαν παρατηρηθεί το 2016, και συντέθηκε από σειρά διαφορετικών φωτογραφιών που κατέγραψαν ανέφελα βράδια πάνω από κάθε περιοχή. Για το τελικό αποτέλεσμα, συλλέγονταν δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να παρακολουθούμε βραχυπρόθεσμες αλλαγές που προκαλούνται από διαταραχές στην παροχή ενέργειας, από συγκρούσεις, καταιγίδες, σεισμούς και διακοπές ρεύματος» σχολιάζει ο βετεράνος επιστήμονας της NASA, Μιγκέλ Ρομάν.

«Μπορούμε να παρακολουθούμε περιοδικές αλλαγές που προκαλούνται από επαναλαμβανόμενες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως ο φωτισμός τις ημέρες των διακοπών και οι εποχικές μετακινήσεις. Μπορούμε επίσης να καταγράψουμε τις σταδιακές αλλαγές που οφείλονται στην αστικοποίηση, τη μετανάστευση, στις οικονομικές διακυμάνσεις και στον εξηλεκτρισμό. Το γεγονός ότι μπορούμε να παρακολουθούμε όλες αυτές τις διαφορετικές πτυχές στην καρδιά μιας πόλης είναι απλά εντυπωσιακό».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NASA (@nasa)

Πηγή: NASA

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Space  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση