ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέες τάσεις του ERP για το 2024

Δελτίο Τύπου

Για να παραμείνουν επίκαιρες και ανταγωνιστικές σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, οι εταιρείες βασίζονται όλο και περισσότερο στα συστήματα ERP για τη διαχείριση των λειτουργιών τους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμόσουν ταχύτατα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το σύνολο των επιχειρηματικών λειτουργιών τους. Στη συνέχεια αναλύουμε τις νεότερες τάσεις του ERP.

Έμφαση στο integration

Με την αύξηση της υιοθέτησης του cloud/SaaS ERP, η ενσωμάτωση με τη χρήση τυποποιημένων API είναι κοινός τόπος. Οι προσαρμόσιμες λύσεις ERP προσφέρουν πρόσβαση σε APIs και παρέχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης εξειδικευμένων λύσεων τρίτων, οι οποίες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσθέτουν ή να αφαιρούν εύκολα χαρακτηριστικά στις λύσεις ERP τους και να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην υλοποίηση. Οι κορυφαίοι πάροχοι ERP, όπως η SoftOne καθώς και τα στελέχη IT, αγκαλιάζουν αυτή την τάση ενσωματώνοντας στα προϊόντα τους αυτές τις τεχνολογίες αιχμής.

Προσέγγιση Cloud-First

Το cloud- ERP εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο επαναστατικές τάσεις. Το cloud computing εισήγαγε έναν νέο κόσμο στο ERP, επιτρέποντας επιλογές SaaS, που οδηγούν σε πιο αποδοτικές πρακτικές εργασίας, εξοικονομούν χρόνο, μειώνουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και βοηθούν τις εταιρείες να αλλάξουν τον τρόπο εργασίας τους.

Πολλές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν on-premise ERP αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως καθίσταται ασύμφορο. Η πανδημία και οι λειτουργικοί περιορισμοί ανάγκασαν πολλές επιχειρήσεις να λειτουργούν εξ αποστάσεως, βρίσκοντας τις on-premise λύσεις παρωχημένες. Ως αποτέλεσμα, το μέγεθος της αγοράς cloud computing αναμένεται να φτάσει τα 791,48 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2028, παρουσιάζοντας μέσο όρο ετήσιας ανάπτυξης CAGR 17,9%.

Mobile ERP

Το ERP «on the go» αποτελεί μια συνεχώς αυξανόμενη τάση, καθώς η χρήση mobile μέσων από τους σύγχρονους εργαζόμενους συνεχώς αυξάνεται. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο ERP για το 2024 είναι η αυξημένη εστίαση στις λύσεις διαχείρισης μέσω κινητών συσκευών. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εισάγουν το mobile ERP, το οποίο γίνεται γρήγορα ένα απαραίτητο επιχειρησιακό εργαλείο. Οι λύσεις αυτές οδηγούν στην ορατότητα και την προσβασιμότητα του συστήματος σε ολόκληρη την εταιρεία, επιταχύνουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες, ενισχύουν την παραγωγικότητα και εξοικονομούν χρόνο, πόρους και κόστος.

Μηχανική Μάθηση και ΑΙ

Το 2024 θα υπάρξει περαιτέρω μετάβαση στην εποχή της αυτοματοποίησης και της υιοθέτησης της μηχανικής μάθησης και της ΑΙ στο ERP. Σε έναν επιχειρηματικό κόσμο που κυριαρχείται από τη λογική της αμεσότητας, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών γέρνει τη ζυγαριά υπέρ εκείνων που τη χρησιμοποιούν για να “πετύχουν περισσότερα με λιγότερο κόπο”.

Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης, βοηθούν τις επιχειρήσεις να αντλήσουν πρόσθετη αξία από τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο των συλλεγόμενων δεδομένων. Η ΑΙ συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να συγκεντρώνουν νέες, αξιοποιήσιμες πληροφορίες, να βελτιώνουν τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες και να αξιοποιούν τον όγκο των επιχειρηματικών τους δεδομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση