ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

NEON: Η Samsung θα παρουσιάσει τον «τεχνητό άνθρωπο»

Η ΑΙ, που η Samsung αποκαλεί NEON από την ομώνυμη ελληνική λέξη, θα αποκαλυφθεί στην έκθεση υψηλής τεχνολογίας CES 2020 στο Λας Βέγκας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Συναρπαστικό αλλά και ελαφρώς ανατριχιαστικό… Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός της τεχνολογίας Samsung δηλώνει έτοιμος να φέρει την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence), παρουσιάζοντας σε λίγες ημέρες τον «τεχνητό άνθρωπο» όπως τον ονομάζει! 

Όπως λέγεται, πρόκειται για... «ανθρώπινη τεχνητή νοημοσύνη», και δε θα έχει καμία σχέση με το σημερινό ψηφιακό βοηθό της Samsung στα κινητά τηλέφωνα Bixby (που δεν αποδείχθηκε επιτυχημένος). 
 
Η ΑΙ, που η Samsung αποκαλεί NEON από την ομώνυμη ελληνική λέξη, θα αποκαλυφθεί στην έκθεση υψηλής τεχνολογίας CES 2020 στο Λας Βέγκας που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το αινιγματικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα παραπέμπει σε κάτι οργανικό, και όχι σε κυκλώματα!

Η Samsung επιλέγει προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιεί για να περιγράψει το NEON. Αντί να την αποκαλεί εικονικό βοηθό ή τεχνητή νοημοσύνη, η εταιρεία χρησιμοποιεί λέξεις όπως «τεχνητός άνθρωπος» ή «ον τεχνητής νοημοσύνης» κάτι που δείχνει τις φιλοδοξίες της!

Ενώ οι λεπτομέρειες για το τι πραγματικά θα είναι ή θα κάνει το NEON καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου, η εταιρεία αναφέρει ότι η ΑΙ θα είναι αρκετά έξυπνη ώστε να ενεργεί σαν ένα είδος «συντρόφου» ή «καλύτερου φίλου!»

Το NEON αναπτύχθηκε από τα Τεχνολογικά και Ερευνητικά Εργαστήρια της Samsung ή STAR Labs, με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Πρανάβ Μίστρι, γνωστό για τη δουλειά του στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και σε ένα από τα έξυπνα ρολόγια τη Samsung, το  Galaxy Gear.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση