ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Δρ. Χριστόφορος Χαραλάμπους στο συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit 2020

Το συνέδριο θα διοργανωθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Newsroom K

Η οργανωτική επιτροπή του 3ου Digital Agenda Cyprus Summit 2020 με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή του Δρ. Χριστόφορου Χαραλάμπους, Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, του πανεπιστημίου Frederick στο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020.

Ο Δρ. Χριστόφορος Χαραλάμπους έχει εργασιακή εμπειρία πέραν των δύο δεκαετιών σε πανεπιστήμια, όπου κατείχε θέσεις ερευνητή και ακαδημαϊκού. Σχετικά πρόσφατα έχει αναλάβει ανώτατη διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο Frederick, ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στην Κύπρο. 

Ο Δρ. Χαραλάμπους κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Manchester όπου διακρίθηκε ως ο πρωτεύσας απόφοιτος του Τμήματος, και μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη από το ίδιο πανεπιστήμιο. Πήρε τον διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου όπου η έρευνά του, χρηματοδοτούμενη από την Unilever Research Laboratories, επικεντρώθηκε στον τομέα βελτιστοποίησης πολύπλοκων συστημάτων.

Ακαδημαϊκά, επικεντρώθηκε στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων βελτιστοποίησης και βελτίωσης των διαδικασιών σε οργανισμούς παραγωγής, μέσω εισαγωγής καινοτόμων ψηφιακών λύσεων. Έχει εκπονήσει επιτυχώς σημαντικό αριθμό εξωτερικά χρηματοδοτούμενων ερευνητικών έργων στα οποία ήταν συντονιστής και ερευνητικός υπεύθυνος. Επίσης, το έργο του έχει δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Παράλληλα, παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Κυπριακούς οργανισμούς αλλά και πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη στους τομείς που εξειδικεύεται.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο κ. Χαραλάμπους υπηρετεί το Πανεπιστήμιο Frederick από τη θέση του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, ενώ κατέχει και τη θέση του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου. Από τη θέση αυτή προχώρησε στη διοικητική αναδιάρθρωση και εκμοντερνισμό των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, ενώ ταυτόχρονα ηγήθηκε της δημιουργίας του πλαισίου παροχής εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών, δραστηριότητα για την οποία το Πανεπιστήμιο έχει λάβει διεθνείς αναγνωρίσεις. Παράλληλα, σε συνεργασία με ομάδα ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου και εξωτερικών συμβούλων, προΐσταται της στρατηγικής δράσης ενσωμάτωσης και υιοθέτησης τεχνολογιών αιχμής στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων για την παροχή ενός αποδοτικότερου παιδαγωγικού πλαισίου λειτουργίας που να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας.

Το 3ο Digital Agenda Cyprus Summit 2020 έχει ως σκοπό την ανάδειξη και συζήτηση ζητημάτων και ιδιαιτεροτήτων της εποχής μας, αλλά ταυτόχρονα και των αυξημένων αναγκών για εξειδικευμένη γνώση, σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις στο πλαίσιο διαφόρων θεματικών, όπως η διαχείριση της συμπεριφοράς των καταναλωτών μετά την «εποχή του κορωνοϊού», η «εκπαίδευση στα όρια», η ανάδυση του κινήματος «Black Lives Matter» και το πώς εκφράζεται πλέον το εταιρικό ήθος. Ταυτόχρονα θα συζητηθεί το θέμα της επίδρασης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και του δημοκρατικού πολιτεύματος στην εξέλιξη και εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας (π.χ. 5G). Κεντρικό ρόλο έχει ξανά η υγεία, με τη συζήτηση να κινείται γύρω από την έρευνα για τον αντίκτυπο των στεροειδών. Ακόμη, θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του χειρισμού της πανδημίας από την Ευρώπη.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας και περιφερειακής σκηνής στους τομείς της τεχνολογίας, του εταιρικού ήθους, της έρευνας και της καινοτομίας, της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Το Digital Agenda Cyprus Summit είναι πραγματικότητα χάρη στην στήριξη της Cyta, της Τράπεζας Κύπρου της Deloitte και της LOGICOM. Σε αυτό συμμετέχουν τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, Frederick University

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.digitalagendacy.com ενώ για προεγγραφή στο συνέδριο https://www.digitalagendacy.com/pre-register.html

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Το ρεπορτάζ της New York Post παραμένει υπό περιορισμό αναμετάδοσης, διότι παραβαίνει τον κανονισμό περί διασποράς ιδιωτικών προσωπικών πληροφοριών.

#Δύσκολο_24ωρο_Twitter

Τα ΜΚΔ δοκιμάζονται για την αντοχή τους στις πιέσεις λόγω των επερχόμενων Αμερικανικών προεδρικών εκλογών
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ