ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι φωτεινές κουκκίδες στον ουρανό της Κύπρου που έγιναν viral

Δείτε τα βίντεο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (4/5) με μυστηριώδη φώτα που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Κύπρου, δημιουργώντας ερωτήματα. Τα φωτεινά στίγματα έγιναν αντιληπτά από πολίτες σε διάφορες περιοχές του νησιού. Αν και για μια ακόμα φορά οι θεωρίες συνωμοσίας ήταν σε πρώτο πλάνο το όλο συμβάν όπως έγινε γνωστό σχετίζεται με την SpaceX του Έλον Μασκ.

Δείτε βιντεο που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου


Συγκεκριμένα πρόκειται για το «Starlink Satellites Project». Τι είναι αυτό; Το Starlink είναι ένα project που θα τοποθετήσει χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά στην Γη (LEO = Low Earth Orbit), 550 χιλιόμετρα πάνω από εμάς. Θα μεταδίδουν σήματα διαδικτύου προς τους πομποδέκτες εδάφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταδίδουν τοπικά ή θα μεταφέρουν τα δεδομένα απευθείας στον δρομολογητή Starlink.

Τον Νοέμβριο 2020 υπήρχαν ήδη 955 δορυφόροι Starlink σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Η SpaceX σκοπεύει να αναπτύξει τουλάχιστον 12.000 δορυφόρους, έχοντας κατά νου να τους φτάσει ακόμα και 30.000, για να εξασφαλίσει παγκόσμια κάλυψη internet μέσω Starlink (ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσουν έως και 42.000).

Το πρότζεκτ ανήκει στον ίσως ισχυρότερο άνδρα του κόσμου, κύριο Έλον Μασκ με το φαινόμενο να έχει γίνει αντιληπτό στο πρόσφατο παρελθόν σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, ο Λίβανος, η Τουρκία, οι Η.Π.Α και το Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση