ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι New York Times μηνύουν Microsoft και OpenAI για κλοπή πνευματικού περιεχομένου

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιήσαν το περιεχόμενό της χωρίς άδεια, για να εκπαιδεύσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη

Kathimerini.gr

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times μήνυσε τη Microsoft και την OpenAI, καταγγέλλοντας καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων της, για την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.

Στη μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη, οι New York Times υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας εκμεταλλεύθηκαν το περιεχόμενό τους χωρίς άδεια, για να δημιουργήσουν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, ανάμεσά τους το chatbot ChatGPT της OpenAI και το Copilot της Microsoft.

Οπως επιχειρηματολογεί το νομικό τμήμα της εφημερίδας, τα εργαλεία Α.Ι. εκπαιδεύτηκαν πάνω σε εκατομμύρια άρθρα των Times, αντλώντας υλικό για να προσφέρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών.

Η αγωγή ανοίγει ένα νέο μέτωπο σε μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης για τα οικονομικά του διαδικτύου, τα κέρδη και τις αποζημιώσεις, «έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία», σύμφωνα με τους Times.

Οι Times εκτιμούν πως είναι από τις μεγαλύτερες πηγές πληροφοριών για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI και της Microsoft. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εφημερίδας, τα εργαλεία A.I. «εκτρέπουν» την ψηφιακή κίνηση μειώνοντας την επισκεψιμότητα στην εφημερίδα, στερώντας από την εταιρεία έσοδα από διαφημίσεις, άδειες και συνδρομές, αναφέρει η αγωγή.

Οι Times ζητούν αποζημίωση και ζητούν από το δικαστήριο να απαγορεύσει από τις εταιρείες τεχνολογίας να χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους.

«Το δημοσιογραφικό έργο των Times είναι το αποτέλεσμα συνεισφοράς χιλιάδων δημοσιογράφων, η απασχόληση των οποίων κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως», ανέφεραν οι Times. «Οι εναγόμενοι έχουν πρακτικά αποφύγει να δαπανήσουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που οι Times επένδυσαν για τη δημιουργία αυτού το έργου, χρησιμοποιώντας το χωρίς άδεια ή καταβολή αποζημίωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση