ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το σκάφος της SpaceX ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η απογείωση του πυραύλου Falcon-9 έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στην αίθουσα ελέγχου της SpaceX στις 05:49

ΑΜΠΕ

H διαστημική κάψουλα της SpaceX εκτοξεύθηκε σήμερα από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με πλήρωμα τέσσερις αστροναύτες και προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με τα πρώτα λεπτά της πτήσης να εξελίσσονται ομαλά.

Η απογείωση του πυραύλου Falcon-9 έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στην αίθουσα ελέγχου της SpaceX στις 05:49.

Είναι η τρίτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX, της ιδιωτικής εταιρίας που έχει ιδρύσει ο Έλον Μασκ η οποία μεταφέρει πλέον τους αστροναύτες της NASA στο διάστημα έπειτα από εννέα χρόνια που οι ΗΠΑ εξαρτώνταν γι΄αυτό από τους ρωσικούς πυραύλους Σογιούζ.

Το πλήρωμα της αποστολής Crew-2 αποτελείται από τον Γάλλο Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.

"Ορίστε, τέσσερις αστροναύτες από τρεις χώρες αυτής της αποστολής Crew-2 εν πτήσει προς τον έναν και μοναδικό Διεθνή Διαστημικό Σταθμό", ανέφερε ένας σχολιαστής για το SpaceX.

Οι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο μπόρεσαν να δουν τους τέσσερις αστροναύτες να δείχνουν τον ενθουσιασμό τους χειροκροτώντας, χάρη σε μια κάμερα που βρίσκεται στην κάψουλά τους που φέρει την ονομασία Dragon.

Η σύνδεση με τον ISS αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 24 ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

«Αλλάζουν πάρα πολύ τα social media. Πάμε από την κοινωνική δικτύωση σε μέσα διανομής περιεχομένου με αλγοριθμικό τρόπο»
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ