ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Google: Μη ρωτάτε την τεχνητή νοημοσύνη τι να ψηφίσετε

Ο τεχνολογικός κολοσσός περιορίζει τις ερωτήσεις εκλογικού περιεχομένου στην εφαρμογή Gemini

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Η Google επιβεβαίωσε ότι περιορίζει τους τύπους των ερωτήσεων που μπορούν να κάνουν οι χρήστες σχετικά με τις εκλογές στο chatbot Gemini, το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, ανέφερε ότι η πολιτική είχε ήδη εφαρμοστεί στην Ινδία, η οποία θα διεξαγάγει εκλογές τον Απρίλιο και επιβάλλεται, καθώς η εταιρεία στοχεύει να αποφύγει περισσότερες διαμάχες σχετικά με την τεχνολογία AI.

Το Gemini είναι ουσιαστικά η έκδοση της Google του πασίγνωστου chatbot ChatGPT και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σε μορφή κειμένου αλλά και να δημιουργήσει εικόνες.

Εκπρόσωπος της Google είπε στο BBC ότι η τελευταία αυτή κίνηση ήταν μέρος των σχεδίων που ανακοινώθηκαν πέρυσι σχετικά με την προσέγγισή της στις εκλογές.

«Οπως αναφέραμε τον περασμένο Δεκέμβριο, προετοιμαζόμαστε για τις πολλές εκλογές που θα διεξαχθούν σε όλο τον κόσμο το 2024, και λόγω μεγάλης προσοχής, περιορίζουμε τους τύπους ερωτημάτων που σχετίζονται με τις εκλογές για τα οποία το Gemini θα προσφέρει απαντήσεις», είπε.

Εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν σε χώρες σε όλο τον κόσμο φέτος, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας.

Οταν το BBC έκανε ερωτήσεις στο Gemini σχετικά με αυτές τις εκλογές, απαντούσε κάθε φορά με: «Ακόμα μαθαίνω πώς να απαντώ σε αυτήν την ερώτηση. Στο μεταξύ, δοκιμάστε την Αναζήτηση Google».

Ωστόσο, όταν τέθηκε στο Gemini μια σειρά επακόλουθων ερωτήσεων σχετικά με τα πολιτικά στην Ινδία, αυτό έδωσε πιο λεπτομερείς απαντήσεις σχετικά με τα μεγάλα κόμματα της χώρας.

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με την παραπληροφόρηση και ώθησαν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κινηθούν για να ρυθμίσουν την τεχνολογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL