ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προσεδαφίστηκε το Starship της SpaceX μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες

Το πρωτότυπο του πυραύλου-φορέα της SpaceX, του οχήματος εκτόξευσης επόμενης γενιάς, προσεδαφίστηκε με επιτυχία, στη διάρκεια της τελευταίας δοκιμαστικής πτήσης

Kathimerini.gr

Το πρωτότυπο του πυραύλου-φορέα Starship της SpaceX, του οχήματος εκτόξευσης επόμενης γενιάς, προσεδαφίστηκε την Τετάρτη με επιτυχία στα νότια του Τέξας, στη διάρκεια της τελευταίας δοκιμαστικής πτήσης, προκαλώντας ενθουσιασμό στην ιδιωτική εταιρία πυραυλικών εκτοξεύσεων του δισεκατομμυριούχου γκουρού της τεχνολογίας Ίλον Μασκ.

Το διαστημόπλοιο SN15 εκτοξεύτηκε από το πεδίο εκτοξεύσεων του SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, φτάνοντας στο μέγιστο προγραμματισμένο ύψος πτήσης των 10 χιλιομέτρων.

Στη συνέχεια, αφού αιωρήθηκε στιγμιαία, μπήκε σε πορεία καθόδου, υπό στοιχεία αεροδυναμικού ελέγχου για την τελική προσεδάφισή του στη γη.
 

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχή προσεδάφιση του Starship – είχαν προηγήθηκαν τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες προσεδάφισης, που εξελίχθηκαν σε εκρήξεις.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την SpaceX, στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός διαστημικού οχήματος πολλαπλών εκτοξεύσεων, για τη μεταφορά αστροναυτών, αλλά και μεγάλων φορτίων στο φεγγάρι, αλλά και στον πλανήτη Άρη.

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση