ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

3 εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης ακατάλληλες για παιδιά

Πλατφόρμες που πρέπει να κρατήσετε μακριά από τα παιδιά σας ή τουλάχιστον να ελέγχετε τους λογαριασμούς τους

must.com.cy

ΤΗΣ ΡΙΑΝΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, όπου τα παιδιά έχουν στην κατοχή τους smart phones, πολύ πιο νωρίς από’ τι είχαμε εμείς στην ηλικία τους, ακόμα πριν καλά καλά μπουν στην προεφηβία. Αυτό είναι αποτέλεσμα των ρυθμών της ζωής που αυξήθηκαν ραγδαία τα τελευταία χρόνια, η άρση της τεχνολογίας, αλλά και οι τάσεις που επικρατούν γενικότερα στην κοινωνία μας.

Ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο και αυτό είναι πλέον γεγονός. Φυσικά οι ευκολίες που μας προσφέρουν τα social media είναι πάρα πολλές, τόσο όσον αφορά την επικοινωνία, όσο και την προώθηση μιας επιχείρησης. Ωστόσο, μαζί με αυτά τα πλεονεκτήματα, έρχονται και τα μειονεκτήματα συνοδευόμενα από πολλούς διαδικτυακούς κινδύνους, που δυστυχώς αφορούν κυρίως τα ανήλικα άτομα.

Εννοείται πως είναι σχεδόν αδύνατο να απαρνηθείτε το κινητό από τα παιδιά σας, εφόσον η επικοινωνία μαζί τους είναι απαραίτητη. Ωστόσο, καλό θα ήταν να δίνατε ιδιαίτερη προσοχή στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν και να τους συμβουλεύατε ανάλογα.

Tumblr
Το Tumblr είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιούν κυρίως έφηβοι, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικά τους blog, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα για άτομα που ασχολούνται με φωτογραφία ή άλλες δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης. Ωστόσο, μέσα από αυτή την πλατφόρμα προωθούνται διάφορες διατροφικές διαταραχές, με ένα συγκεκριμένο hashtag να βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων, το #skinny (κοκκαλιάρης). Ταυτόχρονα, υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό, ενώ ρομαντικοποιούνται πολλές ψυχικές ασθένειες, δίνοντας τους την εικόνα πως είναι “cool”.

Ask.fm
Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις οποιασδήποτε φύσης, έχοντας την επιλογή να παραμείνουν ανώνυμοι, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει σε προσβολές, εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Snapchat
Το Snapchat είναι ένα application στο οποίο οι συζητήσεις ανάμεσα στους χρήστες να διαγράφονται αυτόματα. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο για κάποιον να κάνει screenshot μία προσωπική φωτογραφία όταν του σταλεί, την οποία στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί με χιλιάδες άτομα, γελοιοποιώντας το άτομο που απεικονίζει η photo.

Με την αναφορά των πιο πάνω, δεν εννοούμε πως μόνο σε αυτές τις εφαρμογές υπάρχουν κίνδυνοι για τα παιδιά. Σε όλες υπάρχουν χρήστες με κακές προθέσεις και εικόνες που μπορούν να επηρεάσουν κάποιον ψυχικά, αρκεί να παρέχεται στο παιδί σας τις κατάλληλες συμβουλές, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και να τον αποφύγει.  

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση