ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:51
 

Κεφτεδάκια με σάλτσα edamame και ρύζι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Για 3-4 μερίδες

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. χοιρινός κιμάς

1 αβγό

1 κουταλιά μουστάρδα μέλι

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 ml λευκό κρασί

180 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών

1 κουταλιά μουστάρδα μέλι

Αλάτι, πιπέρι

100 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι corn flour

250 γρ. φασόλια edamame

 

Για το σερβίρισμα

150 γρ. ρύζι

400 ml νερό με λίγο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα.

2. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά. Τα αφαιρούμε απ’ το τηγάνι και τ’ αφήνουμε στην άκρη.

3. Παράλληλα φτιάχνουμε το ρύζι, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για ένα λεπτό, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και πάλι για ένα λεπτό.

4. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το νερό με τον ζωμό, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Ακολούθως, προσθέτουμε στο τηγάνι τα μισοψημένα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά.

5. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κορν φλάουρ (corn flour) διαλυμένο στο νερό, ανακατεύουμε

προσεκτικά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το υγρό του τηγανιού ν’ αρχίσει να πήζει.

6. Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 με 7 λεπτά ώστε να ψηθούν τα κεφτεδάκια καλά και εσωτερικά και τα φασόλια να ζεσταθούν. Σερβίρουμε με το ρύζι.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Το μεσημεριανό γεύμα με φρέσκες σαλάτες και ελαφριά πιάτα εξελίσσεται για να περιλαμβάνει χορταστικό βραδινό φαγητό, φτιαγμένο από ξυλόφουρνο ή μπάρμπεκιου.

Dafne / Κυπριακή Κουζίνα

Χτισμένο σε στιλ παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού, τα εσωτερικά καθίσματα είναι τοποθετημένα σε φόντο με εμφανή τούβλα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το βράδυ το degustation μενού θα είναι ο πρωταγωνιστής

Ρους / Fine Dining

Το εστιατόριο είναι ανοικτό μεσημέρι και βράδυ με à la carte μενού τα μεσημέρια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δοκιμάστε mango spicy shrimps, δηλαδή πικάντικα ρολάκια σούσι με μάνγκο και γαρίδες.

Gingertale & Co / Ethnic - Japanese

Σερβίρει ρολάκια ρυζιού σε πολλούς συνδυασμούς, bao bun αλλά και special επιλογές όπως ταρτάρ σολομού και τόνου
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δείτε περισσότερα εστιατόρια στον οδηγό Wiz

Gazi live Stage / Live Club

Με μεζέδες πολλών πιάτων, εξυπηρετικό σέρβις, καλό ήχο και φώτα και με 8μελές μουσικό σχήμα που κρατάει ζωντανό το κέφι ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στα συν 15 υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο burger σου δωρεάν

Burger Guy / Burger Bar

Εδώ θα συναντήσεις ένα στέκι που τα λαχταριστά burgers σερβίρονται σε αφράτα ψωμάκια brioche με μπιφτέκι από βοδινό κρέας ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων burgers, ζεστά και κρύα σάντουιτς, τηγανητές πατάτες και φρεσκοκομμένες σαλάτες

Doog / Street food

Εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς που θέλουν κάτι γρήγορα και φτηνό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X