ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εύκολο red velvet κέικ Αγίου Βαλεντίνου με γλάσο cream cheese

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια υπέροχη συνταγή για κέικ. Διακοσμούμε με ξύσμα σοκολάτας, φράουλες και καρδούλες αν θέλουμε, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί για κέικ, τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
1 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 αβγά
150 ml γάλα
150 ml ηλιέλαιο
175 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια ξίδι λευκό

Για το γλάσο

100 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομμάτια
160 γρ. τυρί κρέμα
600 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

Φράουλες
Ξύσμα κουβερτούρας
Sprinkles

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
3. Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας τα υλικά του στο πολυμίξερ. Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για λίγο.
4. Όταν το παντεσπάνι κρυώσει καλά, το αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί. Τοποθετούμε το παντεσπάνι σ’ ένα σανίδι ή πιατέλα. Αλείφουμε τις επάνω και πλάγιες επιφάνειες του κέικ με χοντρή στρώση γλάσου.
5. Πριν καλά στεγνώσει το κέικ, τοποθετούμε επάνω τις φράουλες, το ξύσμα κουβερτούρας και τα sprinkles (αν θα χρησιμοποιήσουμε). Κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το γλάσο είναι μαλακό για να κολλήσουν επάνω στο κέικ τα διακοσμητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X