ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πίτσα με ελιές σε γαλλικό ψωμί

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε πίτσα στο σπίτι, η οποία είναι έτοιμη σε χρόνο μηδέν! Φτιαγμένη με μαλακό αλλά πλούσιο γαλλικό ψωμί, νόστιμη σάλτσα ντομάτας, πλούσιο τυρί και τις αγαπημένες σας ελιές, έτοιμη σε 30 λεπτά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 380 kcal

ΥΛΙΚΑ:

½ μεγάλο καρβέλι γαλλικό ψωμί
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. τοματοπελτές
1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
200 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 ποτήρι ανάμικτες πράσινες και μαύρες ελιές “THE KING OF OLIVES” χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε κομματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.

2. Κόβουμε το γαλλικό ψωμί στη μέση και ξανά ομοιόμορφα σε όλο το μήκος του για να δημιουργήσουμε 4 μερίδες. Τοποθετούμε τα κομμάτια ψωμί στο ταψί.

3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ με τον πελτέ και τη ρίγανη. Απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια του κάθε κομματιού ψωμιού. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τις πιπεριές, τις ελιές και τελειώνουμε με το τυρί.

4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί, για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο αν θέλουμε να ροδίσει περισσότερο η πίτσα.

5. Σερβίρουμε ζεστές.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση