ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σικάγο by locals

Η γειτονιά των επαύλεων που αγάπησε ο Χιου Χέφνερ

Kathimerini.gr

Η γειτονιά των επαύλεων που αγάπησε ο Χιου Χέφνερ, ένα μαγαζί για όσους αναζητούν περίεργα πράγματα, το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι που παίξατε ποτέ, ονειρεμένα dumplings, αλλά και το ωραιότερο σημείο για να θαυμάσετε το highlight της πόλης: τους ουρανοξύστες της.

Χρυσή Ακτή
1224 N State Parkway
Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο
Δωρεάν

Εδώ θα βρείτε μερικά από τα ακριβότερα καταστήματα της πόλης αλλά και τις κατοικίες ορισμένων από τους πιο εύπορους κατοίκους της. Η κοινωνική και οικονομική ελίτ του Σικάγο εγκαταστάθηκε στην Gold Coast στα τέλη του 19ου αιώνα, χτίζοντας εντυπωσιακές επαύλεις, που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής της εποχής. Στη συμβολή των οδών State και Division δεσπόζει το μέγαρο όπου ζει ο αρχιεπίσκοπος της πόλης, ενώ βορειότερα, κατά μήκος της οδού State, στον αριθμό 1340 θα συναντήσετε την πρώτη Επαυλη του Playboy.


Woolly Mammoth
1513 W Foster Ave
Δευτέρα 13.00-19.00, Τρίτη 15.00-19.00,
Τετάρτη-Κυριακή 12.00-19.00

Μου αρέσουν τα παράξενα πράγματα, με συναρπάζουν. Αν αρέσουν και σ’ εσάς, προτείνω να επισκεφτείτε αυτό το ιδιαίτερο κατάστημα στην Andersonville και με την ευκαιρία να τριγυρίσετε στην περιοχή και στα μαγαζιά της. Στο Woolly Mammoth θα βρείτε από ιατρικό εξοπλισμό και παλιές βελόνες μέχρι ταριχευμένα ζώα. Ενας φίλος με ρώτησε αν είναι νόμιμο να πωλούνται όλα αυτά τα αντικείμενα. Για να είμαι ειλικρινής... δεν έχω ιδέα!


Gallery Cabaret
2020 N Oakley
Tηλ. +1 773-4895471
Κυριακή-Παρασκευή 17.00-02.00,
Σάββατο 17.00-03.00
Μπίρα βαρέλι: 3,70 ευρώ

Η πεμπτουσία αυτού του χώρου είναι το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στους καλλιτέχνες του, που συναντιούνται εδώ σχεδόν κάθε βράδυ για να κουβεντιάσουν δημιουργικά. Οι επιφάνειες των τοίχων του καλύπτονται με έργα εικαστικών της πόλης. Τις Κυριακές και τις Πέμπτες τα μικρόφωνα είναι ανοιχτά για τα ντόπια ταλέντα, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Ενδιαφέρον έχουν πάντα και οι συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη, τον Κένι, ο οποίος έχει άπειρες ιστορίες να διηγηθεί. Το Gallery Cabaret είναι από τα παλιότερα στέκια του Σικάγο, με φτηνή μπίρα, κοκτέιλ σε λογικές τιμές και πελατεία άκρως ενδιαφέρουσα.


Lagunitas Brewing Company Chicago
1843 S Washtenaw Ave
Tηλ. +1 773-5221308
Τετάρτη-Κυριακή 12.00-21.00
Μπέργκερ: 11 ευρώ

Ενα τεράστιο συγκρότημα ψυχαγωγίας στη δυτική πλευρά της πόλης όπου θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας, ειδικά αν έρθετε με παρέα. Διαθέτει εστιατόριο, πολλά μπαρ, ένα μεγάλο ζυθοποιείο, live μουσική και πολλά ακόμα. Ο σχεδιασμός του είναι αρκετά funky – με τα ψυχεδελικά σχέδια στους τοίχους και το συνονθύλευμα από έπιπλα της δεκαετίας του 1970 στους χώρους του, παραπέμπει στο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται ένα αχανές εστιατόριο με μενού από πιάτα που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας, μπέργκερ και σάντουιτς, τα οποία θα συνοδεύσετε με τις μπίρες του ζυθοποιείου αλλά και με ορισμένες που δεν κυκλοφορούν ακόμη στο εμπόριο. Συχνά φιλοξενούνται live βραδιές, ενώ μπορείτε να ξεναγηθείτε και στο ζυθοποιείο.


WhirlyBall
1825 W Webster Ave
Tηλ. +1 773-4867777
Κυριακή-Πέμπτη 11.00-00.00,
Παρασκευή 11.00-02.00,
Σάββατο 11.00-03.00
Παιχνίδι Whirlyball: 14 ευρώ

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε ξανακούσει τη λέξη Whirlyball, πιστέψτε με, όμως, είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό κάνατε ποτέ! Παίζεται ως εξής: δύο ομάδες παικτών προσπαθούν να οδηγήσουν μια μικρή και ελαφριά μπάλα στο τέρμα, σπρώχνοντάς τη με μπαστούνια σαν αυτά του λακρός, ενόσω βρίσκονται μέσα σε συγκρουόμενα αυτοκινητάκια! Δεν είναι φανταστικό; Θα παίξετε Whirlyball στο ομώνυμο μαγαζί, που διαθέτει επίσης μπαρ, μπόουλινγκ και άλλους χώρους διασκέδασης, αλλά και τηλεοράσεις που μεταδίδουν αθλητικές εκπομπές. Για να είστε και... ενημερωμένοι ανά πάσα στιγμή.


Qing Xiang Yuan Dumpling
2002 S Wentworth
Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-18.00,
Σάββατο-Κυριακή 10.00-16.00
18 dumplings: 6,50 ευρώ

Στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Richmond Center, υπάρχει ένα μικρό εστιατόριο, που δεν το πιάνει το μάτι σας. Σε αυτό θα φάτε την καλύτερη σούπα με dumplings σε όλη την πόλη. Ή μάλλον, για να είμαι απόλυτα ακριβής, θα απολαύσετε ένα φανταστικό πιάτο με dumplings που η γέμισή τους περιέχει και ζωμό. Οι ιδιοκτήτες του κατάγονται από την επαρχία Dongbei της βορειοανατολικής Κίνας, κοντά στα σύνορα με την Κορέα, όπου αυτό το πιάτο είναι πολύ δημοφιλές. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 20 διαφορετικές εκδοχές του (βραστά, στον ατμό, κ.λπ.), που μάλιστα θα δείτε να παρασκευάζονται μπροστά σας. Τα 18 dumplings κοστίζουν μόλις 6,50 ευρώ και θα τα συνοδεύσετε με πατατοσαλάτα ή μπαστουνάκια πατάτας τηγανισμένα σε ξίδι, λάδι σουσαμιού και λάδι τσίλι (1,90 ευρώ).


Rossi’s
412 N State St
Tηλ. +1 312-6445775
Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-02.00,
Σάββατο 07.00-03.00, Κυριακή 11.00-02.00
Μπίρα: 2,80 ευρώ

Το καλύτερο «καταγώγιο» της πόλης. Οπως κάθε αντίστοιχο μπαρ που σέβεται τον εαυτό του, είναι σκοτεινό, έχει μυημένους θαμώνες, φτηνή μπίρα, τουαλέτες σε κακή κατάσταση και μπάρμεν με ύφος. Ανοίγει από τις 7 το πρωί. Ανάμεσα στους πελάτες του θα δείτε από ορκισμένους πότες, που δεν φεύγουν αν δεν πιουν και τον τελευταίο γύρο της βραδιάς, μέχρι κοστουμάτους που ήρθαν για ένα ποτό μετά το τέλος κάποιας γαμήλιας δεξίωσης ή ενός γεύματος εργασίας. Να είστε προετοιμασμένοι για εκπλήξεις, συμβαίνουν κάθε βράδυ.


Ζωολογικός κήπος Lincoln
2001 N Clark St
Tηλ. +1 312-7422000
Καθημερινά 10.00-17.00
Δωρεάν

Παρότι συχνά έχω σκεφτεί ότι οι ζωολογικοί κήποι είναι μόνο για τους τουρίστες, είναι πολλοί οι ντόπιοι που επισκέπτονται τον ζωολογικό κήπο του πάρκου Lincoln. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οργανώνονται διάφορα events. Το ZooLights την περίοδο των εορτών είναι ένα από αυτά και περιλαμβάνει ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Προσφέρεται επίσης για περπάτημα, καθώς στο πάρκο υπάρχουν μεταξύ άλλων γήπεδα σόφτμπολ, ένα πολιτιστικό κέντρο, το Μουσείο Ιστορίας του Σικάγο, ένα γιοτ κλαμπ και μια όμορφη παραλίμνια διαδρομή. Και, φυσικά, τα ζώα: από λιοντάρια, μαϊμούδες και ρινόκερους μέχρι κροκόδειλους, φίδια και αετούς.


Diversey Harbor
2601 North Cannon Drive, Chicago, IL 60614
Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Το Σικάγο φημίζεται για τους ουρανοξύστες του, γι’ αυτό και τα σημεία από όπου μπορεί να δει κανείς την πόλη από ψηλά είναι πολλά και γεμάτα κόσμο. Υπάρχουν ωστόσο και οι τυχεροί, όπως εσείς, που ξέρουν πού πρέπει να πάνε για να απολαύσουν την καλύτερη θέα, και μάλιστα χωρίς συνωστισμό: στην αποβάθρα του λιμανιού που βρίσκεται στη λεωφόρο Diversey. Είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό των ντόπιων και προσφέρει εκπληκτική θέα στους ουρανοξύστες του κέντρου που βρίσκονται προς τη λίμνη Michigan. Αξίζει να έρθετε την ώρα του δειλινού, καθώς ο ήλιος χάνεται στον ορίζοντα.


The Wicker Park Secret Agent Supply Co.
1276 N Milwaukee Ave
Tηλ. +1 773-7728108
Δευτέρα-Σάββατο 11.00-18.00,
Κυριακή 12.00-17.00
Βιβλία: 19 ευρώ

Αν και το όνομά του προδιαθέτει για το αντίθετο, το Wicker Park Secret Agent Supply Co. δεν έχει καμία μυστική... αποστολή. Αυτό που ξεκάθαρα κάνει είναι να προσφέρει στους μαθητές της πόλης μια δημιουργική πλατφόρμα για να μπορούν να εκφράζονται. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση 826 Chicago διοργανώνει εδώ εργαστήρια γραφής για παιδιά 6-18 ετών. Τα βιβλία που θα δείτε στα ράφια του καταστήματος έχουν γραφτεί από παιδιά της πόλης. Τα εργαστήρια δίνουν κάθε φορά έμφαση σε διαφορετικά θέματα, γι’ αυτό σε κάθε επίσκεψή σας θα βρείτε και διαφορετικά βιβλία. Τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στην οργάνωση 826 Chicago.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X