ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

4 tips για ταξίδια μέσα στις γιορτές

Τι να έχεις υπόψη πριν το ταξίδι και κατά τη διάρκεια

must.com.cy

ΤΟΥ ΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Όσο πλησιάζουμε τη δεύτερη γιορτινή περίοδο σε πανδημία, το σκηνικό είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό από πέρσι. Το 2020 είχαμε οδηγίες να μείνουμε σπίτι όσο το δυνατό περισσότερο και να αποφεύγουμε τα ταξίδια μέχρι να έρθουν τα εμβόλια. Τώρα, ένα μεγάλο μερίδιο του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις και περιμένει την τρίτη.

Τα ταξίδια επέστρεψαν δυναμικά στις ζωές μας με τις επόμενες εβδομάδες να ήταν μια έξαρση πτήσεων που θα θύμιζαν, σχεδόν, τα παλιά. Με τη νέα μετάλλαξη όμως να απειλεί την ηρεμία μας, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη τα ''όπλα'', αφού όπως και να 'χει φέτος είμαστε αρκετά ευνοούμενοι. Φέτος έχουμε εμβόλια, rapid tests για σπίτι και κυρίως δύο σχεδόν χρόνια εμπειρίας.

1.Για αρχή, οι χώρες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες. Εκτός από τις χώρες κόκκινης κατηγορίας, οι υπόλοιπες είναι ανοιχτές για ταξίδια και αναλόγως της κατηγορίας υπάρχουν προϋποθέσεις. Οι χώρες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση σε κατηγορίες Πράσινη, Πορτοκαλί και Κόκκινη, με την κατηγορία Πράσινη ως την κατηγορία με την καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση. Χώρες που δεν αναφέρονται πιο κάτω, θεωρούνται ότι περιλαμβάνονται στην Γκρι κατηγορία (Ειδικής Άδειας). Πριν από κάθε ταξίδι, είναι απαραίτητο να ελέγξεις την κατηγορία της χώρας. Σε κάποιες επιτρέπεται η είσοδος μόνο με PCR-Test, σε άλλες με rapid test και κάποιες τίποτα. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνεις και για την κατηγορία που βρίσκεται η Κύπρος.

2. Η μάσκα είναι πλέον απαραίτητο αξεσουάρ. Άλλωστε δύο χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει. Καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου τουλάχιστον δύο και να τις φοράς σίγουρα σε αεροδρόμια ή πολυσύχναστους χώρους, σε μια χώρα που δεν μπορείς να έχεις ακριβή εικόνα για το πως αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι την πανδημία. Επίσης, οι συνθήκες στις οποίες ζούμε είναι γνωστές σε κάθε άκρη του κόσμου, να φοράς τη μάσκα σου - εκτός από τους χώρους που είναι απαραίτητη - όπου νιώθεις εσύ πως θέλεις, χωρίς να σε επηρεάζει ο κόσμος.

3. Η προσωπική υγιεινή είναι πλέον (και επιτέλους) στο επίκεντρο. Δεν χρειάζεται να προσέχεις τα πάντα που ακουμπάς ή να νιώθεις περιορισμένος, αρκεί να έχεις μαζί σου αντισηπτικό ή μαντηλάκια. Μπορεί αυτά να ήρθαν στις ζωές μας λόγω κορωνοϊού, αλλά είναι χρήσιμα πάντα και παντού για να αποφεύγεις μικρόβια.

4. Φτιάξε το πρόγραμμα σου με λίγη προσοχή για τους τόπους που θέλεις να πας. Στα εστιατόρια να κινείσαι όπως και στην Κύπρο και στα μουσεία να φοράς μάσκα, εννοείται. Μπορείς όμως να επενδύσεις σε δραστηριότητες εκτός ή εντός πόλης. Θα είσαι μακριά από την πολυκοσμία και σίγουρα θα κάνουν το ταξίδι πιο ενδιαφέρον και θα σε γεμίσουν με νέες εμπειρίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση