ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

6 υπαίθριοι προορισμοί της Κύπρου για χαλαρό road trip μακριά από την πολυκοσμία

Αν θέλεις να αποφύγεις το πλήθος, έχουμε 6 προτάσεις

must.com.cy

Η ανάγκη για εκδρομές δεν πρέπει να περιορίζεται ό,τι κι αν συμβαίνει έξω. Όσο μπορούμε ακόμα να κάνουμε εκδρομές, εκμεταλλευόμαστε τα Σαββατοκύριακα για να ξεφεύγουμε, κι αν δεν θέλουμε να συναντήσουμε πολυκοσμία για λόγους ασφαλείας υπάρχουν προορισμοί υπαίθριοι προορισμοί στην Κύπρο που θα σε ενθουσιάσουν, ό,τι κι αν αποζητάς από το road trip σου.

Πιο κάτω επιλέξαμε 6 - σχετικά - απομονομένα σημεία του νησιού, κάποια με πιο ιστορικό χαρακτήρα και άλλα που θα σε βάλουν μέσα στη φύση, για να περάσεις μια ξεχωριστή μέρα.

Γεφύρι Τζιελεφού: Στο δάσος της Πάφου συναντάς αυτό το πέτρινο γεφυρί, που είναι και το μεγαλύτερο Μεσαιωνικό γεφύρι της Κύπρου. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με εύκολη πρόσβαση (μια κατηφόρα μόνο) και παγκάκια για να απολαύσεις φύση. Μπορείς να περπατήσεις στο υπέροχο τοπίο, να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και, φυσικά, να φωτογραφηθείς. (φωτογραφία: @petr0s_st)

Το Πάρκο Γλυπτικής: Εδώ και μερικά χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία τέχνης της Κύπρου. Ένα υπαίθριο πάρκο γεμάτο αγάλματα που βρίσκεται στην Αγία Νάπα, στην περιοχή «Στροτζιυλοβούναρου» κοντά στο Παλαιοντολογικό Σπηλαίο Ιπποπόταμων (ή αλλιώς, στον δρόμο Κάβο Γκρέκο) επιβλέποντας την θάλασσα σε πανοραμική θέα. (φωτογραφία: @cyprustourism)

Το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη: Βρίσκεται δυτικά του Κουρίου, στη Λεμεσό, και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της αρχαίας Κύπρου. Το ιερό αυτό ήταν πανομοιότυπο με τα ιερά του Απόλλωνα στην Επίδαυρο και στην Αργολίδα. Μπορείς να περιηγηθείς ανάμεσα στην μυθολογία και την ιστορία της Κύπρου, με εισιτήριο €2,50. (φωτογραφία: @mrsvfletcher)

Tάφοι των Βασιλέων: Στους Τάφους των Βασιλέων, στην Πάφο, έχουν θαφτεί υψηλοί αξιωματούχοι που υπηρετούσαν στην πόλη τέλος του 4ου αιώνα π.Χ., έγιναν πιο μεγαλοπρεπείς των 3ο αιώνα π.Χ - όταν υπήρξαν πλούσιες οικογένειες. Η ονομασία τους λοιπόν οφείλεται στη μνημειακή τους όψη και στη μεγαλοπρέπεια της αρχιτεκτονικής τους. Ένας μοναδικός χώρος σε 1.2 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με είσοδο €2,50. (φωτογραφία: @fashioninsuitcases)

Κούριο: O λόφος του Κουρίου, πάνω στον οποίο αναπτύχθηκε η αρχαία πόλη, βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού Επισκοπή της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου. Το θέατρο είναι κτισμένο στο νότιο άκρο του λόφου, και χρονολογείται στον 2ο αιώνα π.Χ. ενώ κατά το 2ο αι. μ.Χ. επεκτάθηκε και πήρε τη σημερινή του μορφή. Με εισιτήριο €4,50 έχεις το αμφιθέατρο αλλά και τα μωσαϊκά μπροστά σου. (φωτογραφία: @boy.voyage)

Γούρρι: Ένα ορεινό χωριό στην επαρχία Λευκωσίας, στους πρόποδες του Μαχαιρά. Πέραν από τον γραφικό χαρακτήρα του χωριού, θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις σε ένα μονοπάτι της φύσης 2 χιλιομέτρων που καταλήγει στον καταρράκτη Μαυρίτσιο, ύψους 8 μέτρων., με ξύλινα γεφύρια. (φωτογραφία: @boramarkovicphotography)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση