ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτσι, περίπου, έμοιαζε ένα υπερπολυτελές σπίτι στην αρχαία Πομπηία

Με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας αρχαιολόγοι σε πανεπιστήμιο της Σουηδίας αναδημιούργησαν μια γνωστή έπαυλη της Πομπηίας

must.com.cy

Πάρις Δημητριάδης

Με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας αρχαιολόγοι σε πανεπιστήμιο της Σουηδίας αναδημιούργησαν μια γνωστή έπαυλη της Πομπηίας.

Το αρχαίο σπίτι της Πομπηίας που είναι γνωστό ως «Σπίτι των Επιγραμμάτων», το οποίο ανασκάφηκε τη δεκαετία του 1870 «ζωντάνεψε» προσφάτως μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του artnews, το σπίτι περιέχει μυθικούς πίνακες που συνοδεύονται από επιγραφές στα ελληνικά ενώ η πλούσια διακόσμηση και οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες του φανερώνουν ότι ανήκε σε μια σημαίνουσα οικογένεια της εποχής.

Eνδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο το μπροστινό μέρος του σπιτιού ήταν ορατό, αφού τα ενδότερα δωμάτια με τα καλύτερα διακοσμητικά στοιχεία φαίνεται να τα απολάμβαναν μόνο τα πολύ οικεία πρόσωπα των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Δείτε το βίντεο:

Την εργασία με τίτλο «Re-viewing Pompeian domestic space through combined virtual reality-based eye tracking and 3D GIS», συνέγραψαν οι Danilo M. Campanaro και Giacomo Landeschi από το Τμήμα Αρχαιολογίας και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Lund.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση