ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια αλλιώτικη Αθήνα στην εποχή του κορωνοϊού

Εικόνες από την άδεια πόλη

Newsroom K

Λίγες ημέρες πριν ο κορωνοϊός χτυπήσει την Ελλάδα βρέθηκα στην Αθήνα για διακοπές. Είτε έχεις επισκεφτεί την πόλη είτε όχι ξέρεις…
Αν και βρισκόμουν σε διακοπές θυμάμαι πολύ καθαρά τους γρήγορους ρυθμούς… Τις γεμάτες από κόσμο πλατείες, την κίνηση στους δρόμους. Θυμάμαι να στριμώχνομε στο μετρό, κάθε μπαράκι και καφετέρια να είναι γεμάτα, και μια πόλη που στα αλήθεια δεν κοιμάται ποτέ.

Επιστρέφοντας πίσω η πόλη ξαφνικά άδειασε. Μπήκε λουκέτο στις επιχειρήσεις και στα σπίτια. Οι άλλοτε αυθόρμητες διαμαρτυρίες μικρές και μεγάλες από διάφορες ομάδες στο κέντρο σταμάτησαν. Ο κόσμος δεν κορνάρει πια στον δρόμο και οι μουσικοί των δρόμων σταμάτησαν να παίζουν και να γεμίζουν μελωδία τον αέρα.

Ας αφήσουμε τα λουκέτα στις πόρτες και όχι στις καρδιές μας

Η Έλενα Μιχαήλ βγήκε στους δρόμους και απαθανάτισε με τον φακό της τον χρόνο που είναι λες και σταμάτησε στην Αθήνα. Όπως έγραψε και η ίδια στον λογαριασμό της στο Facebook «Ζώντας την εν καιρώ κορωνοϊου από το διαμερισματάκι μου, σε μια από τις αγαπημένες μου πόλεις, την Αθήνα, που τόσο αγαπώ και λατρεύω . .. δεν ξέρω πλέον ποια αισθήματα με διακατέχουν αυτή την περίοδο: Φόβος; Οργή; Μοναξιά; Λύπη; Ίσως κανένα... ένα απλό κενό.... αδιαφορώ και πραγματικά το λέω, για την άποψη όλων των ειδικών για το μέλλον και για το πόσο θα αλλάξουμε, για το πόσο χάλια θα είναι η οικονομία και για ο, τι άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω στο διαδικτυακό μέτωπο.... Εξάλλου, προσωπικά την περίοδο αυτή την βλέπω καθαρά σαν περίοδο παύσης: μιας βαθιάς αναπνοής και μιας ακόμα πιο βαθιάς εκπνοής.

Με νοιάζει μόνο να περάσει όλο αυτό όσο πιο ανώδυνα γίνεται ... γιατί πεθύμησα τους ανθρώπους, το αίσθημα να πηγαίνω στην δουλειά μου και το Galaxy Bar»

Μια αλλιώτικη Αθήνα στην εποχή του κορωνοϊού μας δείχνουν οι εικόνες. Μια Αθήνα άδεια και βουβή. Αυτό που της λείπει είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή και της δίνει ζωή… Οι άνθρωποί της… Εμείς είμαστε η πόλη.

Ας αφήσουμε τα λουκέτα στις πόρτες και όχι στις καρδιές μας.

 

 

 

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

© Παύλος Ζαφειρόπουλος

Λευκάδα: Γλυκιά αγριάδα

Διαθέτει άκρως τουριστικές καταστάσεις, αλλά και τοπία που μοιάζουν λες και είσαι ο πρώτος που τα ανακαλύπτεις.
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου με τον φάρο-σήμα κατατεθέν της Παλιάς Πόλης. © AFP/VISUALHELLAS.GR

Κρήτη από το Α Eως το Ω

Παραλίες και βουτιές, διαδρομές σε πόλεις και χωριά, φαγητό, εμπειρίες, όσα χώρεσαν σε έναν συμπυκνωμένο οδηγό σε μόλις ...
Newsroom K
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Το Μαύρο Λιθάρι, μια παραλία με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, έχει δύο beach bars που προσελκύουν κυρίως νεολαία. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Κυριακή στη Ριβιέρα

Όποιος έχει καταλάβει τι εστί Αθηναϊκή Ριβιέρα, ποια είναι η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας της, αν μπορεί, ας μας το εξηγήσει ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Άποψη της παλιάς πόλης και του κάστρου Μπούρτζι, από το Παλαμήδι. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Όλγα Χαραμή)

Επιτέλους, Ναύπλιο

Πρώτο ταξιδάκι μετά τον εγκλεισμό στην πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Διπλή ελευθερία
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Η πλατεία του χωριού χωρίς τα τραπεζοκαθίσματα έγινε ποδηλατική πίστα. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΥ)

Στη δροσιά του Παρνασσού

Η ΕΟ Αθηνών-Λαμίας ήταν δική μας, οδηγήσαμε 197 χλμ. με άνεση και, κάνοντας ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα στα διόδια, περάσαμε ...
Newsroom K
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ