ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι 5 ασφαλέστεροι προορισμοί για ταξίδια αυτό τον καιρό

Πού στον κόσμο μπορείς να πας;

must.com.cy

Οι πόλεις ανά τον κόσμο αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής μετά τον κορωνοϊό. Από το κλείσιμο ολόκληρων πόλεων μέχρι την υποχρεωτική χρήση μάσκας, τίποτα στη μοντέρνα ιστορία δεν έχει αλλάξει τη ζω΄η στην πόλη όσο ο COVID και μάλλον η κανονικότητα όπως την ξέραμε δεν θα υπάρξει ξανά πια. Έχουμε όμως χαλαρώσει αρκετά και πλέον μπορούμε να κάνουμε ταξίδια με περισσότερη άνεση και ασφάλεια. Οι πόλεις ανά τον κόσμο έχουν καθιερώσει νέα μέτρα προστασίας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν όσο γίνεται την ασφάλεια τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών.

Αν σκέφτεσαι ταξίδια, κοντινά ή πιο μακρινά, πιο κάτω θα δεις τις 5 ασφαλέστερες πόλεις για να επισκεφτείς, δεδομένων των συνθηκών.

Κοπεγχάγη

Ο τρόπος που η πρωτεύουσα της Δανίας χειρίζεται οικολογικά ζητήματα, η ποιότητα του αέρα, η διαχείρηση των αποβλήτων και η δασική κάλυψη των πόλεων και κυρίως το τελευταίο βοήθησαν σημαντικά στον τρόπο που οι κάτοικοι αντιμετώπισαν την πανδημία και τους περιορισμούς, που κράτησαν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Διαθέτει επίσης ένα τεράστιο πρόγραμμα δειγματοληψίας που παραμένει δωρεάν για ντόπιους και τουρίστες που βοηθά στην καλύτερη ενημέρωση.

Τορόντο

Η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά έρχεται δεύτερη στη λίστα σε θέματα ασφαλείας. Οι κάτοικοι της πόλης θεωρούν πως η πολυπολιτισμικότητα της πόλης συνδέεται με την στοχευμένη και την επιτυχημένη επικοινωνία σε όλες τις κοινότητες, όσον αφορά στα θέματα υγείας όπως οι εμβολιασμοί.

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται ψηλά σε θέματα υγείας και ψηφιακής ασφάλειας και αυτό βοήθησε στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, με ψηφιακή παρακολούθηση και εντωπισμό κρουσμάτων γρήγορα. Η χώρα έχει επίσης έχει υψηλά ποσοστά εμβολιασμών (80% μέχρι στιγμής) αλλά εξακολουθεί να επιβλέπει και να πραγματοποιεί δειγματοληψίες για τις νέες μεταλλάξεις του ιου. Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν το TraceTogether ή να προμηθευτούν κινητό με την εφαρμογή πάνω πριν μπουν στην χώρα.

Σίδνεϊ

Στην Αυστραλία ο αριθμός θανάτων εξακολουθεί να είναι ένας από τους χαμηλότερους του κόσμου και οι εμβολιασμένοι αγγίζουν το 70%, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι περιορισμοί έχουν αποσυρθεί ή να πρόκειται να αποσυρθούν μέχρι τον Νοέμβριο όταν τα σύνορα ανοίκουν.

Τόκιο

Παρά την έξαρση κρουσμάτων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα κρούσματα έχουν μειωθεί σημαντικά και οι εμβολιασμένοι έφτασαν πλέον σχεδόν το 60%. Η Ιαπωνία ανακοίνωσε το τέλος της ''κατάστασης εκτάκτου ανάγκης'' και σταδιακά αποσύρει τους περιορισμούς από το τέλος του περασμένου Σεπτέμβρη. Σχεδιάζει επίσης να ενθαρρύνει τη χρήση του διαβατηρίου εμβολιασμού για μεγάλα events και για ιατρικές υπηρεσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση