ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι Ιταλοί «ψηφίζουν» Ελλάδα: Οι 5 προορισμοί που ξεχωρίζουν

Πέντε «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα των Ιταλών προτείνει η εφημερίδα La Repubblica σε αφιέρωμά της για το ελληνικό καλοκαίρι

Kathimerini.gr

«Ύμνος» για το ελληνικό καλοκαίρι είναι το νέο αφιέρωμα της δημοφιλούς ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».

«Δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 200 ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της δημοκρατίας», σημειώνει το ιταλικό δημοσίευμα.

Έπειτα από έρευνα, η εφημερίδα προτείνει τους πέντε «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας που ταιριάζουν στα ειδικά ενδιαφέροντα των Ιταλών ταξιδιωτών. Αυτοί είναι η Αστυπάλαια, οι Λειψοί, η Σκύρος, η Τήνος και η Ιθάκη.

Ξεχωρίζει η Αστυπάλαια

Για την «πεταλούδα του Αιγαίου», το άρθρο σημειώνει ότι αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες.

Τονίζεται επίσης πως η Αστυπάλαια είναι το μοναδικό νησί που θα «οδηγήσει» τους επισκέπτες στο μέλλον της αειφορίας μέσα από το πρωτοπόρο «πράσινο» εγχείρημα που υλοποιείται και με την ίδια ευκολία θα τους «ταξιδέψει» στο παρελθόν και στο μοναδικό αρχαίο νεκροταφείο βρεφών του κόσμου που χρονολογείται δεκάδες αιώνες πριν, από τη Γεωμετρική περίοδο.

«Η ποιότητα υπηρεσιών, το εύρος εναλλακτικών επιλογών, η αυθεντικότητα, το φυσικό κάλλος, οι πράσινες πρωτοβουλίες και οι ενέργειες μας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας έχουν συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ροές από Ελλάδα και εξωτερικό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, σε σχετική ανακοίνωση.

H παραλία Ασπρονήσι στους Λειψούς (φωτ. Shutterstock)

Για τους Λειψούς, η Repubblica επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν οικολογικό παράδεισο με πολύχρωμες παραλίες, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στο πρώτο κέντρο προστασίας δελφινιών στη Μεσόγειο που λειτουργεί στο σύμπλεγμα νησιών.

«Απίστευτα θαλασσινά, αυθεντικές συνταγές, ελληνική μυθολογία (εδώ η Καλυψώ μάγεψε τον Οδυσσέα), παραδοσιακά χωριά, βόλτες με βάρκες, εκδρομές, ωραία κόκκινα κρασιά και νόστιμα τοπικά τυριά» συνθέτουν το κολάζ των εμπειριών που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες των Λειψών.

Πλούσια μυθολογία και ιστορία έχει και η Σκύρος, με την ιταλική εφημερίδα να αναφέρει ότι εδώ οι τουρίστες μπορούν να θαυμάσουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα σοκάκια της Χώρας.
Στην παράδοση της Τήνου στην τέχνη και τη γλυπτική στέκεται ο αρθρογράφος της Repubblica, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν σημαντικό πολιτιστικό προορισμό με απαράμιλλη γαστρονομία.

«Με τις εντυπωσιακές παραλίες της και τους 40 παραδοσιακούς οικισμούς της, η Τήνος είναι ένας θησαυρός γραφικών χωριών που αξίζει να φωτογραφηθούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για το τέλος, η Repubblica συνεχίζει να δείχνει την προτίμησή της σε προορισμούς με μυθολογικό ενδιαφέρον, καθώς επιλέγει την όμορφη Ιθάκη την οποία συστήνει για ιστιοπλοΐα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση