ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταξίδι στα Βαλκάνια: Πέντε πανέμορφοι και οικονομικοί προορισμοί

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Από την εκπληκτική Σόφια στη Βουλγαρία, μέχρι τη γραφική Κροατία, την ηλιόλουστη Σλοβενία και το απομακρυσμένο Βουκουρέστι, οι Βαλκανικές χώρες προσφέρουν έναν πολύπλευρο κόσμο γεμάτο ιστορία και φυσική ομορφιά. Μια περιοχή που ξεχειλίζει από καταπράσινα τοπία, πανέμορφα ποτάμια και εμβληματικά μνημεία, που αναδεικνύουν τη μεσαιωνική ταυτότητα της, αλλά συγχρόνως υπερβαίνουν τα όρια του χρόνου με σύγχρονες υποδομές.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Photo by @travelalut

Το ταξίδι στη Λιουμπλιάνα αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία που ξεκινά από την πανέμορφη Παλιά Πόλη. Περπατώντας στα πλακόστρωτα, γραφικά στενά, ανακαλύπτετε τα μυστικά της ιστορικής καρδιάς της πόλης. Τα μεσαιωνικά κτίρια, τα παραδοσιακά μαγαζάκια και τα ηλιόλουστα καφέ στους πεζόδρομους δημιουργούν έναν μαγευτικό κόσμο. Η Τριπλή Γέφυρα, δημιουργία του αρχιτέκτονα Jože Plečnik, κυριαρχεί πάνω από τον ποταμό Λιουμπλιανίτσα, αποτελώντας αρχιτεκτονικό θαύμα.

Η επίσκεψη στην κεντρική πλατεία, με το άγαλμα του France Prešeren, ενώπιον των τριών γεφυρών, είναι μια στιγμή που συνδυάζει ιστορία και τέχνη. Το μαγευτικό κάστρο της Λιουμπλιάνα, ύψωνεται επιβλητικό στον λόφο, αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία του από τον 11ο αιώνα. Το Tivoli Park, με την ελβετική αύρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο παράδεισο της πόλης, με ψηλά δέντρα, μονοπάτια και έργα τέχνης.

Ένα ακόμα μυστικό της Σλοβενίας αποκαλύπτεται στους επισκέπτες: οι εξαιρετικοί αμπελώνες και το καταπληκτικό τοπικό κρασί. Η ευκαιρία να δοκιμάσετε τα κορυφαία ντόπια κρασιά σε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόρια αποτελεί απαραίτητη εμπειρία.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση