ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι μπορεί να προσφέρει μια βόλτα στη φύση;

6 λόγοι να περάσεις τη μέρα σου στη φύση

must.com.cy

Έχουμε πει πολλές φορές πως η ιδανικότερη επιλογή για έξοδο το Σαββατοκύριακο είναι μια εκδρομή στη φύση. Όπως και να το κάνουμε, αν δουλεύεις καθημερινά μέσα στην βαβούρα της πόλης, η ενέργειά της μπορεί να σε εξουθενώσει γι’ αυτό μια μέρα μέσα στην φύση μπορεί να σε αναζωογονήσει. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 6 βασικοί λόγοι που μια βόλτα στη φύση είναι ωφέλιμη, τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία.

1.Ο προφανής λόγος είναι η γυμναστική. Είτε επιλέξεις ένα πάρκο, έναν χώρο πρασίνου μέσα στην πόλη ή κάπου εκτός, θα περπατήσεις και ενώ απολαμβάνεις πράσινο και αναπνέεις καθαρό αέρα θα δυναμώνεις τους μύες σου και θα καις θερμίδες. Αν πας σόλο, βάλε το αγαπημένο σου playlist να παίζει στα ακουστικά, και δεν θα καταλαβαίνεις πόσο περπατάς.

2. Αυξάνει την ενέργεια και μειώνει την κούραση. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για χάρη του blog Well της New York Times, ο εγκέφαλος των εθελοντών ήταν πιο ήρεμος όταν περπατούσαν σε πάρκα πάρα μέσα στην πόλη. Με άλλα λόγια το στρες μειώνεται γιατί σε έναν χώρο μέσα στην φύση απουσιάζει το υποσυνείδητο άγχος που σου προκαλεί μια πόλη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kyros Theophanous (@kyrostheophanous)

3. Το περπάτημα είναι η καλύτερη επιλογή γυμναστικής αν έχεις πόνο στις αρθρώσεις. Όπως γράφει χαρακτηριστικά το Arthritis-Health.com, το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις από την ακινησία στην γυμναστική.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @marhax

4. Βελτιώνει την μνήμη. Ερευνητές κατέληξαν πως το περπάτημα σε μια περιοχή με δέντρα βελτιώνει σημαντικά την μνήμη. Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν πως μία ώρα επαφής με τη φύση μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη κατά 20%.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by G I A (@giaa.charalambous)

5. Βοηθά στην συγκέντρωση. Ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα, τα tablets, τους υπολογιστές και τα social media, υπάρχουν τόσα πολλά που απαιτούν την προσοχή μας. Όπως γράφουν ερευνητές στο akhealth.com, ο εγκέφαλός μας δεν είναι φτιαγμένος για να είναι συνεχώς σε εγρήγορση. Όταν συμβαίνει αυτό νιώθουμε εξαντλημένοι, ή κοινώς «καμένοι». Τα διαλείμματα από όλα τα gadgets και η «φυγή» προς την φύση βοηθούν να κάνουμε ένα reset στη συγκέντρωση μας. Μόλις συμβεί αυτό, η θολούρα που νιώθουμε μειώνεται και ικανότητά μας να λύσουμε προβλήματα βελτιώνεται.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by One Shot By Chris (@oneshotbychris)

6. Η ποιότητα ύπνου βελτιώνεται. Ένα δίωρο ανάμεσα σε δέντρα είναι αρκετό για να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να σε ανακουφίσει από διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με αυτόν. Όταν ανταλλάζεις τα τεχνητά φώτα με το φυσικό φως της ημέρας κάνει reset στον κιρκάδιο ρυθμό – δηλαδή στο εσωτερικό ρολόι που επηρεάζει τις λειτουργίες του σώματός μας. Με λίγα λόγια θα νιώθεις ανανεωμένος και ξεκούραστος μετά από τον βραδινό σου ύπνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση